imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

App Store generează cu 93% mai mult profit decât Google Play


Apple câștigă mai mult chiar și în condițiile în care de pe Google Play se instalează un număr mai mare de aplicații. Hai să vedem ultimele statistici oferite de Sensor Tower.

Sensor Tower monitorizează de peste un deceniu statisticile magazinelor de aplicații de pe diferite platforme. De asemenea, compania realizează și rapoarte semestriale. Potrivit datelor publicate marți, atât Google Play, cât și App Store au înregistrat creșteri. Cu toate astea, fiecare platformă a înregistrat un nivel diferit de creștere.

Venituri: Google Play vs Apple Play

Raportul arată că aproximativ 66% din profitul pieței de aplicații a fost generat de Apple. Asta înseamnă un total de 12 miliarde de dolari. Și Google Play crește: a înregistrat o creștere de 21.5%, de la 5.1 miliarde de dolari la 6.2 în aceeași perioadă.

Una peste alta, Apple a câștigat cu 93% mai mulți bani din aplicații decât Google.

E puțin surprinzător, de vreme ce Google e lider la numărul total de aplicații instalate. În total, din Google Play au fost instalate 19.5 miliarde de aplicații. Un număr impresionant. Prin comparație, de pe platforma Apple s-au instalat doar 7.6 miliarde. Cu toate astea, se pare că predispoziția către cumpărarea aplicațiilor rămâne mult mai mare în rândul clienților App Store.

Număr de aplicații descărcate: Google Play vs App Store.

Indiferent cum arată aceste cifre, e remarcabil că umanitatea a cheltuit mai mult de 5 miliarde de dolari pe aplicații într-un singur semestru. Fără îndoială, nu va trebui să ne luăm prea curând la revedere de la era aplicațiilor.

Sursa: AppleInsider

Află mai multe: Apple e în continuare cel mai valoros brand

Vezi oferta de produse iStyle!

mba
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.