imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Noul App Store este extrem de profitabil și pentru dezvoltatori 


Apple a lansat noul App Store odată cu iOS 11 în septembrie, anul trecut. Scopul lor principal a fost de a reprograma întreaga interfață, pentru a oferi șansa dezvoltatorilor de a-și promova aplicațiile și de a oferi utilizatorilor o experiență de navigare mai complexă.

Scopul lor, care nu este atât de ascuns, a fost de a spori numărul de vânzări și descărcări – ceea ce a fost destul de ușor datorită interfeței simpatice (vizual vorbind) și conținuturilor bine plasate. Schimbarea a adus prosperitate atât pentru companie, cât și pentru dezvoltatori. Noul App Store are un succes atât de mare, încât descărcările din ,,App of the Day” sau ,,Game of the Day” au crescut cu aproximativ 800%.

Compania specializată în analiză, Senso Tower, a început să investigheze numerele în septembrie și după aproximativ 3 sferturi din an, a publicat rezultatele.

S-a dovedit că:

  • Categoria ,,Game of the Day” a avut cea mai mare creștere – 802%
  • ,,App of the Day” – o creștere de 685%
  • Developer stories  și alte afișări – 240%
  • Alte caracteristici ale noii interfațe au contribuit cu o creștere de 164%

Se pare că diferența dintre aplicațiile gratuite și cele plătite nu a fost studiată.

Pe lângă faptul că a oferit posibilitatea de a publica povești interesante create de dezvoltatori mici independenți, s-a constatat că majoritatea conținuturilor prezentate în App Store sunt furnizate de companii mari precum: Electronic Arts, Warner Bros., Square Enise, Gameloft, Noodlecake Studios, și King. Toate au crescut ca număr de clienți.

13 din companiile TOP15 care furnizează conținut, au descărcări de peste 13 milioane, de la lansarea noului App Store.

Deși este evident că marii editori au mai multe șanse să primească un număr mai mare de funcții, editorii mici au și ei șansa de a beneficia de o facilitate din App Store”, a declarat analistul din cadrul Sensor Tower, Jonathan Briskman.

Ofertele sunt într-adevăr subiective, având în vedere că editorii Apple le creează pentru a oferi utilizatorilor conținuturi de bună calitate.

 Sursa: MacRumors, Techcrunch

 

 

 

 

 

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.