imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Aplicațiile pentru iOS și macOS s-ar putea unifica


Jurnalistul Bloomberg, Mark Gurman, presupune că Apple va face posibil ca dezvoltatorii să creeze simultan aplicații pentru ambele platforme după WWDC-ul de anul viitor.

Din ceea ce știe bine-informatul Gurman, viitoarele iOS 12 și macOS 10.14 vor aduce o noutate spectaculoasă: introducerea aplicațiilor universale. În consecință, dezvoltatorii vor putea să facă aplicații care să funcționeze pe iPhone, iPad și Mac.

“Începând de anul viitor, dezvoltatorii de software vor putea realiza o singură aplicație care să funcționeze atât cu un touchscreen cât și cu un mouse sau un trackpad, în funcție de dispozitivul pe care rulează, pe iPhone sau iPad sau pe hardware-ul unui Mac”, scrie Gurman.

Apple prezintă de obicei următoarea generație a sistemelor lor de operare la WWDC, care anul acesta este așteptat pentru începutul verii anului viitor. Atunci va fi, probabil, prima dată când publicul larg va întâlni efectiv această nouă tehnologie. Întrebarea este de ce și la ce va fi bună aceasta.

În timp ce App Store-ul pentru iOS este în plină expansiune și are o comunitate foarte activă de dezvoltatori, aplicații selectate manual și recomandări zilnice de aplicații, acest lucru nu se întâmplă și în App Store-ul pentru Mac. După cum spune Gurman acesta : “este ca un oraș fantomatic cu o selecție limitată și programe actualizate rar”. Există un oarecare adevăr în această evaluare, deoarece majoritatea dezvoltatorilor își vând produsele în afara Mac App Store-ului. Aplicațiile universale ar putea aduce o schimbare a acestei situații.

Cele două sisteme se apropie și mai mult.

De asemenea, avem dezvoltatorii care până acum trebuiau să dezvolte două aplicații separate, dacă doreau să fie prezenți pe fiecare dispozitiv al ecosistemului. Munca le-ar fi mult simplificată de o astfel de schimbare, actualizările ar putea ajunge pe ambele platforme în același timp, costurile de dezvoltare ar putea scădea și ar trebui actualizată cu patch-uri pentru bug-uri sau cu noi funcționalități doar o aplicație.

Dezvoltatorul Steven Troughton-Smith spune că aceasta ar putea fi cea mai importantă modificare din acest deceniu a macOS-ului.

După cum au scris în articol, în prezent nu este clar dacă Apple intenționează să unească cele două App Store-uri, dar probabil acesta este planul. De asemenea, Gurman afirmă că și iOS-ul se poate unifica cu macOS în timpul și că s-ar putea ca acesta să fie scopul proiectului cu numele de cod Marzipan.

Microsoft a testat această idee o dată, însă conceptul a eșuat din cauza colapsului secțiunii mobile. Cu toate acestea, Apple ar putea face acest lucru să se întâmple învățând din greșelile rivalului și cu un plan mai bun. Ar fi cu siguranță interesant.

sursa: Bloomberg

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.