imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Aplicația Steam Link disponibilă în App Store: Aproape, dar nu încă


La început, Apple a aprobat încărcarea aplicației Steam Link de către Valve în App Store, dar puțin mai târziu și-a schimbat părerea. Utilizatorii sunt supărați, iar Phil Schiller a scris o declarație. Există vreo speranță?

Să începem cu noțiunile de bază: ce este Steam Link? Ideea principală a aplicației este de a oferi accesul utilizatorilor la jocurile lor Steam Library, prin intermediul dispozitivelor mobile. Și aceștia ar fi capabili să se joace fără probleme pe dispozitiv, dar există un mic twist: jocul în sine rulează pe un computer gazdă (PC sau Mac) care ar putea transmite jocul către dispozitivul mobil printr-o rețea WiFi de 5 GHz sau Conexiune Ethernet.

Aplicația Steam Link permite jucătorilor să experimenteze galeria de jocuri pe dispozitivele Android (telefon, tabletă, TV) și dispozitive iOS (iPhone, iPad, Apple TV) în timp ce sunt conectate prin rețeaua 5Ghz sau printr-o rețea Ethernet la un sistem gazdă sau PC, cu accesul inițial pentru Android oferit în versiunea beta..

Într-un cuvânt, ai putea să joci jocuri de desktop pe telefonul mobil. Evident, comenzile ar putea fi rezolvate de touch screen, dar Steam Link oferă suport pentru Steam și alți MFI.

Este o schimbare destul de mare și ar putea fi cel mai interesant eveniment din universul jocurilor iOS de până acum. Dar există întotdeauna un ,,dar” la mijloc…

Valve a cerut permisiunea de a-și încărca aplicația în App Store. Și pentru o vreme se părea că totul merge bine, aplicația a trecut prin toate inspecțiile. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 7 mai, dar trei zile mai târziu Apple a revocat permisiunea, susținând că echipa de examinare originală nu a observat că aplicația nu respectă regulile.

Valve a încercat imediat să facă apel, din moment ce anunțase deja lansarea aplicației. Așa, compania a fost pusă într-o situație neplăcută din cauza companiei Apple. În apelul lor, Valve a subliniat că este vorba despre o aplicație desktop la distanță care utilizează o rețea locală. Există o mulțime de alte aplicații în App Store care funcționează la fel. Deci, care este problema? Apple nu a fost prea mișcat de motivele lor și a refuzat recursul.

Valve a explicat tuturor utilizatorilor ce s-a întâmplat și pentru a-i informa că nu ei sunt responsabili pentru toate acestea. Mesajele jucătorilor dezamăgiți au inundat inbox-urile Apple. Atât de mult încât Phil Schiller, senior vicepreședinte al marketingului mondial, a trebuit să se adreseze publicului în câteva cuvinte.

Îți mulțumim pentru e-mailul tău și pentru că ești un client al produselor Apple și App Store. Ne interesează foarte mult calitatea jocurilor din App Store, pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență. Ne-ar plăcea ca jocurile și serviciile Valve să fie disponibile pe iOS și AppleTV.

Din nefericire, echipa de examinare a constatat că aplicația lui Valve, Steam iOS, încalcă o serie de reguli privind conținutul generat de utilizatori, achizițiile în aplicații, codurile de conținut etc. Am discutat aceste probleme cu Valve și vom continua să lucrăm cu ei pentru a ajuta la ca experiența Steam pe iOS și AppleTV să se desfășoare într-un mod care respectă liniile directoare ale magazinului.

Am depus eforturi mari pentru crearea unui App Store care oferă cea mai bună experiență pentru toată lumea. Avem linii directoare clare pe care toți dezvoltatorii trebuie să le urmeze pentru a se asigura că App Store este un loc sigur pentru utilizatori și că oferă oportunități în mod echitabil tuturor dezvoltatorilor

Cu sinceritate, Phil

Din fericire, nu trebuie să renunțăm la așteptarea Steam Link, tot ce trebuie să facă cei de la Valve este să fie atenți la acele detalii pe care Apple le-a considerat problematice. Singurul lucru care nu este clar pentru noi, este: dacă existau atât de multe nereguli în aplicație, de ce au observat încălcarea regulamentului câteva zile mai târziu….

Sperăm că Valve va rezolva problema în curând și că aplicația va fi disponibilă în App Store.

Sursa: iMore

 

 

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.