imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația săptămânii: The Mesh


A mai trecut o săptămână și asta înseamnă că a fost anunțată o nouă aplicație care poate fi descărcată gratuit din App Store. Aplicația acestei săptămâni este “The Mesh”.

The Mesh e un joc în care avem de-a face cu numere. Mai precis, este un puzzle al cărui scop este de a combina numerele afișate și diferitele operații matematice disponibile pentru a ajunge la rezultatul care se află în hexagonul alb din mijlocul puzzle-ului. Poți face orice combinații și calcule aritmetice cu numerele respective, însă rezultatul final trebuie să coincidă cu valoarea menționată. Unele operații sunt implicite, respectiv dacă hexagoanele în care se află două numere sunt colorate diferit, înseamnă că valoarea unuia va fi scăzută din a celuilalt. Restul operațiilor sunt reprezentate în hexagoane separate, ca numerele.

The-Mesh-1

Scopul jocului este acela de a colecta 200 de puncte prin finalizarea nivelelor succesive – terminarea unui nivel echivalează cu câștigarea unui punct – pentru a elibera toate cele douăsprezece animale ale horoscopului chinezesc.

The-Mesh-2

Vi se poate părea plictisitor, dar nu vă faceți griji. Pe parcurs veți avea parte de tot felul de surprize; de exemplu, unul dintre moduri este de culoare închisă și aveți la dispoziție 60 de secunde pentru a completa nivelul, adică pentru a descoperi ce numere și operații sunt disponibile pe tablă și cum trebuie să le combini pentru a obține rezultatul dorit.

Grafica jocului s-ar putea spune că este minimalistă (poate acesta este și motivul pentru care “The Mesh” a fost ales “Apple Editors’ Choice” în peste de 20 de țări), iar efectele care însoțesc mișcările “hexagoanelor” sunt oarecum “fluide”. Muzica de fundal este liniștită, menită să faciliteze concentrarea necesară completării nivelelor. Puzzle-ul ocupă mai puțin de 100 MB și nu oferă achiziții în aplicație.

Puteți găsi “The Mesh” în două variante, pentru iPhone și iPad. Aplicația este disponibilă gratuit săptămâna aceasta – prețul normal fiind de 1,99 EUR – și poate fi descărcată de aici.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.