imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația săptămânii: Over


Apple a anunțat noua aplicație gratuită a săptămânii. De această dată, aplicația aleasă face parte din a doua cea mai populară categorie de aplicații din App Store: Photo & Video. Este vorba despre aplicația de editare foto „Over”.

Cu toții am văzut fotografii spectaculoase și foarte creative pe site-urile de socializare – cum ar fi Facebook sau Instagram – care apăreau ca fundal pentru diferite citate sau vorbe „înțelepte”. Acestea pot fi realizate cu ajutorul unor softuri specializate gen Photoshop (dacă avem cunoștințele necesare și licența, bineînțeles), dar oare nu există și alte modalități mai simple pentru a obţine acest lucru? Exact aici devine utilă aplicația pe care ne-o propune Apple.

„Over” ne ajută să suprapunem text sau elemente grafice peste imagini. Interfața aplicației este destul de simplă, dar are în spate un întreg arsenal de funcții utile. Poți folosi propriile poze, dar este posibilă, de asemenea, şi căutarea unor poze adecvate pentru propriul proiect și în alte părți, cu ajutorul unor add-on-uri contra cost. Poți căuta folosind Google Images, Unsplash sau Pixabay.

Over-1

Odată ce ați hotărât ce fotografie folosiți, aveți opțiunea să treceți la suprapunerea textului, dacă asta este ceea ce vă doriți. Pentru acest pas, aveți la dispoziție gratuit câteva zeci de fonturi, dar puteți achiziționa şi unele noi pentru a vă satisface nevoile creative. Dacă inspirația nu vă ajută, puteți apela din nou la add-on-urile oferite spre achiziționare în aplicație. Sunt disponibile „pachete” de „vorbe de duh” predefinite care acoperă scopuri foarte clare cum ar fi: „Inspiraţionale”, „Recunoștință”, etc.

Pentru editarea imaginilor, aplicația oferă deja „standardul” suport pentru straturi. Din păcate, aici opțiunile preinstalate sunt destul de limitate, astfel încât, pentru a folosi funcții mai avansate de editare a imaginilor, unul dintre add-on-urile puse la dispoziție contra cost îți va fi mai util.

Acestea fiind spuse, putem trage concluzia că avem de-a face cu o aplicație foarte bună pentru cei care doresc să „producă” imagini pentru mediile sociale – opțiunile preinstalate sunt ok, dar pentru a putea folosi aplicația la adevărata capacitate este nevoie să investiți ceva în add-on-urile disponibile.

Aplicația este disponibilă pentru iPhone și iPad și poate fi descărcată de aici.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.