imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Aplicația pe care o vei iubi și o vei detesta în același timp


Știi că ai de învățat, dar nu te poți opri din maratonul de video-uri pe YouTube?Ai mult de lucru, dar te uiți din 5 în 5 minute pe Facebook? Atunci ar trebui să încerci Focus!

Una dintre cele mai frecvente lupte ale oamenilor secolului 21 este tocmai împotriva folosirii excesive a acelor aplicații pe care le folosim cu toții pentru muncă sau relaxare. Adesea, este destul de dificil să distingi între două domenii distincte, din moment ce un email important pentru job este doar la două click-uri distanță de serialul tău preferat. În cazul în care nu ai o voință de fier, dar vrei totuși să fii eficient, aplicația Focus pentru Mac îți va fi de folos.

Este vorba despre o aplicație destul de simplă. După instalare, va apărea imediat în bara de meniu, de unde poți seta care este intervalul de timp pe care ai vrea să îl petreci într-un mod eficient. Cât timp numărătoarea inversă este activă, aplicația va bloca toate website-urile și aplicațiile dintr-o listă stabilită de tine. Nu vei putea deschide aceste website-uri așa că te vei putea concentra pe task-uri. Este asemănător cu modul Downtime din iOS 12.

Poți modifica într-un mod foarte simplu lista alb-negru de website-uri și aplicații, dar poți intra și în setări avansate pentru a stabili un orar (perfect pentru studenți) și apoi să încerci tehnica Pomodoro pentru a-ți spori eficiența.

Cei care au nevoie de o disciplină de fier pot activa modul Hard Core care respectă regulile cu strictețe. Dacă activezi acest mod, nu mai poți ieși din aplicație. Nici măcar dacă încerci să repornești sistemul. (bineînțeles, poți să o închizi totuși, dar un utilizator obișnuit nu va ști cum).

Singurul aspect negativ al aplicației este prețul ridicat. Trebuie să plătești 20 de dolari pentru o licență individuală, dar dacă alegi o licență pentru mai multe computere costul individual va fi mai scăzut. Dar, dacă ne gândim la orele de muncă pe care le vei câștiga, chiar merită!

Bineînțeles, poți găsi aplicații gratuite în această categorie, deși nu credem că acestea sunt la fel de eficiente ca Focus. Oricum, înainte de achiziționarea licenței poți încerca varianta trial.

 

Black Friday Teasing
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.