imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația Health a devenit mult mai inteligentă


Cum Apple a început să pună un accent din ce în ce mai mare pe sănătate, ei au dezvoltat constant aplicația care ne înregistrează datele legate de starea sănătății și de sesiunile de antrenament. Această aplicație beneficiază de câteva caracteristici noi în iOS 11 și watchOS 4, pe unele dintre acestea le așteptam deja de ceva vreme.

Sincronizarea iCloud

Să începem cu cele mai importante: vom putea sincroniza în sfârșit datele aplicației în iCloud. Nu înțelegem cu adevărat de ce nu s-a putut face asta până acum, dar ceea ce contează este că acum putem. Este ușor de înțeles de ce acest lucru este atât de important. Până acum, indiferent de cât de exacți și meticuloși am fost în înregistrarea sesiunilor de antrenament cu Apple Watch timp de un an și jumătate, dacă ne-am fi cumpărat un iPhone nou și nu l-am fi restaurat dintr-o copie de siguranță, aceste informații s-ar fi pierdut. Nu mai este cazul începând cu iOS 11 …

Monitorizarea diabetului

Sunt multe discuții despre cât de utilă ar fi posibilitatea de a monitoriza nivelul glicemiei cu ajutorul viitorului Apple Watch. Aceasta ar contribui la îmbunătățirea vieții numeroșilor pacienți care suferă de diabet. Desigur, este nevoie și de actualizări de software alături de posibilele actualizările hardware, iată că aceste actualizări de software au apărut acum.

În primul rând, Apple Watch 2 va fi capabil să comunice cu unele accesorii Bluetooth, eficiente energetic, datorită CoreBluetooth. Acest lucru va face posibilă conectarea unor dispozitive externe de monitorizare a glicemiei din sânge la ceas, printre altele. În plus, au fost adăugate câteva alte opțiuni de monitorizare legate de diabet, cum ar fi de exemplu momentul în care ai luat masa și nivelul zahărului din sânge, sau monitorizarea aportului de insulină.

Noi posibilități de antrenament

Nu suntem lăsați fără noi tipuri de antrenamente. În watchOS 4, dezvoltatorii pot crea aplicații pentru antrenamente de tip Tai Chi sau Mixed Cardio, acesta din urmă ar putea fi un fel de categorie care să includă alte tipuri de antrenamente. Pe de altă parte, Hand Cycling este un tip mai specific de antrenament: acesta nu va mai rămâne fără date exacte de fitness. Ura!

Noi categorii de monitorizare, evoluții

De acum încolo, veți putea monitoriza absorbția maximă a oxigenului (datele VO2 max). Acest lucru poate fi util în dezvoltarea rezistenței, iar dacă totul este corect, Apple Watch va putea monitoriza acest lucru destul de precis pe cont propriu. O altă categorie nouă de monitorizare este circumferința taliei, cu ajutorul acesteia veți putea monitoriza cu ajutorul unor grafice destul intuitive cât de mult ne-a ajutat antrenamentul să scăpăm de grăsimea din jurul taliei.

Pe lângă adăugarea noilor caracteristici menționate mai sus, funcțiile deja existente au devenit mai inteligente. Apple Watch va putea acum să detecteze reprizele de înot, nu va mai trebui să întrerupeți și să reluați antrenamentul în timpul pauzelor de relaxare. În plus, de acum și ceilalți dezvoltatori vor putea accesa acum funcția de blocare a apei care blochează controlul tactil în timpul înotului, astfel încât să nu se întâmple nimic dacă atingeți accidental ceasul în timpul înotului. De asemenea aplicațiile externe vor putea să întrerupă și să reia antrenamentele prin intermediul butoanelor laterale datorită API-ului Pause / Resume.

Acestea sunt noile abilități ale aplicației Health deocamdată, dar s-ar putea ca lista noilor funcții care vor apărea odată ce sistemul de operare va fi lansat public în septembrie să să fie mai lungă. Până atunci, puteți arunca o privire modificărilor care vor fi implementate în watchOS aici.

sursa: 9to5mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.