imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația Half: jumătate din dimensiunea fotografiilor existente!


Am dori să vă prezentăm o aplicație cu adevărat utilă care folosește noile metode de compresie a imaginilor din iOS 11. Aceasta poate înjumătăți dimensiunea imaginilor pe care le aveți și poate reduce dimensiunea viitoarelor videoclipuri.

După WWDC, am fost foarte încântați de faptul că Apple a introdus un nou proces de comprimare a imaginilor și a videoclipurilor odată cu iOS 11. Pe scurt, este vorba despre faptul că noile metode de compresie HEIF (High Efficiency Image Format) și HEVC (High Efficiency Video Coding) sunt mai avansate decât cele anterioare. În practică, asta înseamnă că fișierele vor ocupa jumătate din spațiul pe care îl ocupau în iOS 10, dacă ați activat această opțiune în Settings.

Cu toate acestea, magia se aplică doar noului conținut, nu și pentru fișierele media pe care le aveți deja pe telefon. Ar merita cu adevărat însă să convertiți și ceea ce aveți deja pe telefon/tabletă pentru a elibera un spațiu prețios, reducând la jumătate dimensiunea fișierelor existente, fără a le reduce calitatea. Noua aplicație a lui Alaric Cole, Half, face exact asta. Potrivit profilului dezvoltatorului de pe LinkedIn, el a lucrat timp de mai mulți ca șef al departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei Polaroid, așa că știe ce face.

Și Half într-adevăr dovedește asta. Deși nu este cea mai atractivă aplicație din App Store, ea face ceea ce promite să facă. Este foarte ușor de utilizat. Odată ce ați deschis aplicația, aceasta va afișa toate fotografiile, atât JPG-urile, cât și PNG-urile. Trebuie să le alegeți pe cele pe care doriți să le transformați și apoi apăsați butonul “Half it”. Aplicația face calculele și apoi afișează într-o fereastră pop-up dimensiunea fotografiei originale, rezultatul final și câte procente vă poate elibera făcând transformarea. Dacă sunteți mulțumit de rezultat, puteți accepta și să salvați, sau dacă nu sunteți mulțumit puteți refuza. După salvare, Half solicită permisiunea de a șterge imaginea originală și face ceea ce-i cereți dumneavoastră.

Asta este tot, funcționează. Cu toate acestea, este bine să țineți cont de faptul că, deoarece fotografia trece printr-un proces de comprimare cu pierdere (mai întâi devine JPG, și apoi HEIC), o mică scădere a calității este pur și simplu inevitabilă. Din fericire, în realitate, nu veți percepe cu adevărat nici o diferență vizibilă cu ochiul liber. Dacă folosiți aplicația de comparație la nivel de pixeli numită Kaleidoscope pentru a arunca o privire, aceasta este întreaga pierdere pe care o va sesiza:

Sursa: Cult of Mac

 

Firește, deoarece aplicația este atât de nouă, puteți să vă loviți cu ușurință de niște bug-uri, dar dezvoltatorul le va rezolva cu siguranță în viitor. Dacă deocamdată încă nu sunteți convins  de toate acestea, merită să reveniți pentru a verifica ce se mai întâmplă cu aplicația Half, deoarece Cole ne-a promis câteva funcții foarte utile pentru viitoarele actualizări. De exemplu, vom avea conversii în serie, suport pentru Live Photos, Bursts și videoclipuri, un instrument de gestionare a capturilor de ecran și o aplicație pentru Mac, de asemenea.

Poți achiziționa Half pentru 14,99 Lei din App Store.

Credem că merită să-i acordați o șansă, desigur, pentru iPhone 7 și pentru dispozitivele mai noi.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.