imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: Streaks Workout


Au mai rămas doar patru zile până pe 12 septembrie, când Apple dezvăluie noile iPhone-uri. Până atunci, trebuie să ne folosim cu chibzuință timpul, așa că iată aplicația gratuită a săptămânii, care, de data asta este Streaks Workout, o aplicație de fitness.

Lăsăm în urmă vara, însă nu e niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru vara viitoare, când vom putem etala un corp cât se poate de atrăgător la plajă. De asemenea, nu-i putem uita pe cei câțiva norocoși care-și petrec sărbătorile de iarnă în Seychelles. Aplicația pe care Apple a nominalizat-o pentru Aplicația gratuită a săptămânii, Streaks Workout, s-ar putea dovedi utilă ambelor tabere – te ajută să te antrenezi.

Bine, ai putea spune, toate bune și frumoase, însă deja există un număr impresionant de astfel de aplicații! Ce are atât de special această aplicație ca să fie selectată pentru promovare? Ei bine, cel mai probabil, interesul celor de la Apple a fost suscitat de designul minimalist. Scopul acestei aplicații este acela de a te determina să te antrenezi în fiecare zi cu exerciții pe care le poți realiza chiar și acasă, care nu necesită echipament special, nici măcar o pereche de gantere. Întrebarea este ce fel de randament putem obține în aceste condiții; însă, e adevărat, e mai bine decât nimic.

Aplicația selectează, pentru fiecare sesiune de antrenament, șase exerciții dintr-un total de optsprezece posibile. Se poate alege una dintre cele patru durate de antrenament prestabilite, de 6, 12, 18 și 30 de minute, deși acestea îți vor spune doar estimativ timpul pe care îl vei petrece antrenându-te. Depinde întru totul de tine dacă termini la timp un antrenament, și îți poți crea și planuri personalizate. Exercițiile sunt ilustrate, pe ecran, de figurine umane, și sunt însoțite de o scurtă descriere text, deși este îndoielnic în ce măsură poți realiza corect mișcările doar pe baza acestor explicații.

Streaks Workout are integrat și un HealthKit, astfel încât să-ți poți sincroniza automat exercițiile zilnice cu aplicația Health, putând să le acceseze, la rândul ei, pe cele de acolo. Funcția de comenzi vocale este o caracteristică foarte interesantă: nu mai e nevoie să atingi ecranul odată ce ai terminat un exercițiu, și îți poți chiar începe antrenamentul personalizat cu o singură comandă vocală către Siri. Pe lângă iPhone și iPad, Streaks Workout poate fi descărcată de asemenea pe Apple TV și Apple Watch, potrivindu-se mult mai bine cu aceste dispozitive.

Dacă vrei sa te antrenezi puțin, însă ești foarte leneș și nu ai chef să dedici prea mult timp acestei activități, Streaks Workout ar putea fi o alegere excelentă: poți simți că ai făcut tot ce trebuie pentru un stil de viață mai sănătos chiar și după 6 minute de antrenament. Deși, de asemenea, nimic nu poate garanta că vei mai deschide aplicația peste trei zile – nu oferă același tip de motivație ca atunci când ieși la un antrenament împreună cu un prieten –, însă îți poate oferi acel prim impuls de care ai nevoie. Acum, spre deosebire de prețul original de 14,99 Lei această aplicație este gratuită.

Dacă ești interesat, descarcă gratuit aplicația universală Streaks Workout din App Store, la promoție.

Dacă literalmente nu te poți motiva să începi antrenamentul, nu-i nicio problemă (cu excepția sănătății, însă o viață avem, nu-i așa): ne-am uitat după alte câteva aplicații care, recent, au devenit gratuite. Grăbește-te dacă vrei să le descarci, pentru că acestea pot reveni la prețul inițial în orice moment.

Batman – The Telltale Series

Primul episod al jocului de aventură inspirat de seria Batman este acum gratuit. Din păcate, va trebui să plătești pentru celelalte episoade (2 – 5). Dacă vrei să afli mai multe despre lumea lui Bruce Wayne și Gotham City, nu sta pe gânduri.

Bubblien Attack

Bubllienii care erau altădată pașnici au luat-o razna și, indiferent câte amintiri frumoase ați avut împreună, trebuie să-i strivești. Scopul principal este să supraviețuiești cât mai mult posibil și să-ți lansezi soldățeii către inamicii care vin de sus. Ai grijă, se aplică legile fizicii – cel puțin întrucâtva. Un joc simplu, dar distractiv, disponibil acum gratuit, în loc de 4,99 Lei.

Blink

În lumea aplicațiilor pentru notițe personale, posibilitățile sunt infinite. Însă dacă le iei în considerare doar pe cele care sunt rapide și ușor de folosit, selecția nu mai este atât de vastă. Deși nu este nimic în neregulă cu aplicațiile de notițe de la Apple, gesturile fac din Blink o aplicație foarte transparentă și rapidă. Poți modifica notița în funcție de numărul și durata atingerilor. Și dacă ești atras de soluțiile minimaliste, aplicația asta e pentru tine.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.