imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: Colossatron


A trecut din nou o săptămână minunată și iată că a venit și ziua de vineri așa că vă vom prezenta aplicația gratuită a aceastei săptămâni. Săptămâna aceasta, Apple a selectat jocul Colossatron, care cel mai bine ar putea fi descris ca “automatic shoot ’em up“.

Se pare că metodele de selecție folosite de Apple s-au schimbat puțin, cel puțin în legătură cu App of the Week, deoarece se pare că au început să selecteze aplicații mai puțin impresionante. Nu vă grăbiți cu concluziile, echipa care dezvoltă Colossatron, Halfbrick are o foarte bună reputație în domeniu pentru jocurile pe care le-a creat precum: Fruit Ninja, Monster Dash sau Jetpack Joyride. Totuși, de această dată vorbim despre un joc care a fost actualizat ultima dată în aprilie 2015, deci nu este o aplicație foarte recentă.

Dar despre ce este vorba? Un fel de entitate robot enormă și asemănătoare unui șarpe se apropie de planetă. Oamenii o numesc Colossatron și toată lumea speră că vine cu intenții pașnice. Ei bine, nu asta se întâmplă. Obiectivul lui Colossatron este de a distruge complet lumea. O să-l ajutăm pe Colossatron să facă asta, dar nu în modul pe care l-am putea bănui, nu controlând fiara.

Așa e, nu controlăm direct mișcările șarpelui robot Colossatron. Singurul lucru pe care îl putem face este să adăugăm corpului său unități numite “powernode”. Acestea apar constant și trebuie să le prindem în timp ce sunt pe ecran, iar apoi trebuie să le punem la locul potrivit din corpul șarpelui. Există un mic truc pentru că, atunci când adăugăm trei Powernodes de aceeași culoare, obținem o super armă, dar putem combina, de asemenea, trei culori diferite.

Conceptul de bază al acestui joc ciudat de abilități și viteză de reacție este cel de a plasa elementele care apar în locurile corecte. Acest lucru nu este chiar așa de ușor cum ar putea părea, deoarece nu avem nicio idee în ce direcție se va deplasa în continuare Colossatronul, indiferent dacă pe ecran trece în linie dreaptă (pierzând capătul cozii la marginea ecranului) sau începe să se miște în cerc în mijlocul bazei militare. Este foarte ușor să plasezi greșit modulele, ceea ce s-ar putea să vă deranjeze mai tare decât orice altceva.

Atmosfera este bună, ca de obicei în jocurile celor de la Halfbrick. Există multe achiziții în aplicație dar acum jocul este gratuit în locul prețului inițial 4,99 Lei.

Descarcă Colossatron (universal, gratuit) din App Store

Ca de obicei, am selectat și alte câteva alternative. Nu ezitați să descărcați aplicațiile care vă plac cât mai curând posibil, deoarece prețurile inițiale pot reapare în orice moment.

Yuri

Nu înțelegem cu adevărat de ce nu acest joc unic este aplicația gratuită a săptămânii. Deși conceptul designului este un clișeu (am văzut multe jocuri folosind acest stil de personaj siluetă neagră), Yuri este însă un joc minunat, demn de atenție, mai ales datorită coloanei sonore uimitoare și lumii magice în care se desfășoară. Este disponibil pentru Apple TV și Mac și oferă suport și pentru controlere MFI!

BusyMind

Câte minute conștiente aveți într-o zi? BusyMind vă va ajuta. Puteți alege între sesiuni cu o durată de un minut sau de cinci minute, iar aplicația vă va informa în permanență ce urmează. Dacă aveți câteva minute la dispoziție într-o zi, încercați-o cu siguranță.

Pulse

O aplicație de relaxare din categoria celor care costă un dolar pe care acum o puteți descărca gratuit. Pulse se concentrează mai mult pe momentele de dinainte de a adormi în loc de minutele de concentrare a minții în timpul zilei. Dacă nu aveți un Apple Watch, dar doriți să vedeți cum să vă controlați respirația, această aplicație este cu siguranță pentru dvs.

Cuecard

O aplicație pentru gestionarea sarcinilor zilnice pentru persoanele care preferă o interfață vizuală. Cuecard este o aplicație foarte simplă, dar foarte utilă pentru momentele în care preferați să utilizați simbolurile grafice în locul tradiționalelor notițe. Fără lucruri suplimentare, fără funcții inutile, doar elementele de bază.

The Great Fusion

Acesta este un joc de aventură clasic desenat 2D a cărui acțiune se desfășoară în 2022. Acolo ne așteaptă legi absurde și diferențe sociale mari. Acesta nu este un joc la nivelul lui Tim Schafer, desigur, dar dacă vă place stilul, testați-l cu siguranță. Acum este disponibil gratuit în loc de 9,99 Lei. Atenție, versiunea curentă nu va funcționa sub iOS 11 și având în vedere că ultima dată când a fost actualizată era 2013 probabil nici nu va fi actualizată pentru a deveni compatibilă cu noua versiune a sistemului de operare.

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.