imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația gratuită a săptămânii: Little Kitten – My Favourite Cat


Nu este deloc surprinzător faptul că aplicația gratuită a acestei săptămâni este un simulator de pisici – pentru că nu am putea să clasificăm altfel Little Kitten – My Favorite Kitten, un joc dezvoltat special pentru grupul de vârstă 3-5 ani de către studioul Fox & Sheep din Berlin.

S-ar putea să vă placă pisicile, sau poate chiar să aveți un tovarăș cu patru picioare, dar ce se întâmplă dacă nu le puteți suporta? Ei bine, nimic nu e în neregulă, fiecare cu ce-i place. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă copilul te bate la cap în mod constant că vrea un pisoi? Un părinte al secolului 21 are la îndemână o soluție foarte simplă la această problemă: o aplicație cu pisici. Problemă rezolvată!

Bine, poate am exagerat și oricum, nu vrem să spunem nimic rău despre Little Kitten, pentru că este o aplicație foarte bine făcută. Apple scrie următoarele despre această aplicație:

În momentul în care ne-am întâlnit cu pisoiul Crumbs din Little Kitten, nu ne-am putut abține și ne-a scăpat un “awwww”. Această felină digitală adorabilă încurajează copiii să se joace și să exploreze, interacționând cu jucăriile pline de viață și jocurile simple din camera lui Crumbs. Ne-a uimit animația cinematografică și apreciem timer-ul care-l trimite pe Crumbs la culcare când timpul petrecut în fața ecranului al copiilor s-a terminat.

Lucrurile sunt destul de simple: aveți o pisică cu care puteți face multe lucruri. Vă puteți juca de-a v-ați ascunselea, vă puteți juca pur și simplu, puteți desena, lucruri de genul asta. Aceste sarcini dezvoltă diferitele abilități ale copiilor: unele antrenează reflexele, unele le solicită atenția la detalii, altele îi învață elementele de bază ale teoriei culorilor și există câteva jocuri destul de clasice dar în format digital. Pentru finalizarea cu succes a fiecărui mini joc obțin mici premii pentru Crumbs iar acesta este foarte mulțumit când le mănâncă.

Grafica și animațiile sunt destul de bune (totul are prețul său, jocul ocupă aproximativ 435 MB pe un iPhone 7), și veți simți în întreaga aplicație că a fost dezvoltată cu grijă. De asemenea, puteți seta un temporizator între 5 și 30 de minute în Setări, timp după care Crumbs merge la culcare – într-un mod care se aseamănă foarte mult cu comportamentul pisicilor reale – ceea ce înseamnă că este timpul ca și copiii să meargă la culcare. Puteți accesa setările folosind pictograma cu roata dințată, după ce rezolvați o întrebare matematică simplă.

Little Kitten nu conține nici un text scris, ceea ce-l face perfect și pentru publicul care nu stăpânește încă engleza. Nu există achiziții în aplicație și acum nici măcar nu trebuie să plătiți prețul inițial de doi euro.

Am mai colectat câteva alte aplicații care au devenit gratuite recent, dacă se întâmplă să nu vă placă deloc pisicile. Ar trebui să le descărcați cât de repede puteți, probabil nu vor fi gratuite o săptămână întreagă și vânzarea poate să reînceapă oricând.

Party Wave

Lui Sakaguchi Hironobu îi place surfing-ul. Îi place însă și să dezvolte jocuri, așa a apărut subiectul acestui joc: a creat un joc iOS de surfing, care este foarte creativ. Momentan jocul este gratuit, în locul prețului inițial de doi euro.

Moodnotes

Puteți să vă notați diferitele modificări ale dispoziției dvs. în această aplicație creată de ThrivePort. Puteți, de asemenea, nota și gândurile, astfel încât să puteți observa diferitele efecte și schimbări ale propriei stări de spirit – este destul de greu de descris, dar este cu siguranță un concept interesant. Echipa de dezvoltare care a creat și Monument Valley, numită ustwo, a fost de asemenea implicată în dezvoltarea acestei aplicații, care este gratuită în locul prețului normal de patru euro, până pe 14 mai.

Depello

Cu această aplicație puteți realiza câteva efecte artistice destul de frumoase pe fotografiile dvs.: puteți lăsa unele culori așa cum sunt în timp ce restul imaginii devine alb-negru. Revoluţionar! Nu chiar… Dar cel puțin momentan este gratuită în loc de trei euro.

Game About Flight 2

Un joc clasic în care trebuie să tragi în inamicul care vine din partea de sus a ecranului și să avansezi cât mai mult posibil, iar cu banii câștigați din premii poți construi cel mai mare monstru.

LiveView

Acum, la final, avem și o aplicație macOS. LiveView va afișa o parte a ecranului Mac-ului pe iPhone-ul dvs., putând astfel să testați diferite design-uri, spre exemplu. Ultima versiune are o problemă destul de mare care face ca imaginea să nu se poată actualiza automat pe telefonul dvs. (dar o puteți actualiza manual), este probabil și motivul pentru care este momentan gratuită în locul prețului de 10 euro. Veți avea nevoie și de versiunea pentru iOS pentru a o împerechea cu cea de pe Mac.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.