imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aplicația Facebook va fi reînnoită serios


Facebook a anunțat că va reînnoi complet atât varianta desktop, cât și cea de mobil prin intermediul unei actualizări majore. Aceasta va aduce modificări în primul rând fluxului de știri cât și funcționalităților camerei.

Așa cum se întâmplă de obicei, Facebook lansează treptat actualizarea către utilizatori, deci probabil că nu toată lumea s-a întâlnit cu noile caracteristici, cum ar fi modificările aduse News Feed-ului. Comentariile vor fi afișate sube formă de bule de chat și, în consecință, se va schimba și interfața de răspuns. Se presupune că în viitor va exista o distincție mai clară între comentariul care a început discuția și răspunsurile la acesta.

În plus, au îmbunătățit și lizibilitatea textului. Un contrast mai bun al ecranului va fi, de altfel, o caracteristică principală a întregii interfețe. Previzualizările link-urilor au fost, de asemenea, mărite, fotografiile de profil vor fi afișate lângă postări și comentarii, iar butoanele Like, Comment și Share, au devenit mai mari și mai ușor de apăsat.

Nu am găsit o fotografie cu iPhone, dar va arăta la fel.

Altă nouă caracteristică a fluxului de știri va fi faptul că vom vedea exact pe ce site duce un link. Pentru a evita greșelile, dacă deschideți link-ul postat de cineva sau de o pagină, va exista o bară în partea de sus a paginii care vă va aminti al cui articol îl citiți și unde veți comenta. După ce veți termina de citit, veți putea naviga înapoi la fluxul dvs. de știri cu ajutorul unui buton Back mai vizibil.

Asta nu este totul. În ceea ce privește interfața camerei foto din Facebook, funcția de creare de GIF-uri care a fost deja disponibilă pentru testare pe timpul verii va fi finalizată. Vom putea înregistra cu această funcție scene de două secunde, care se vor repeta, pe care le puteți partaja apoi cu cei interesați prin intermediul Facebook Story sau al Messenger-ului ,sau puteți pur și mai simplu posta direct în Feed.

Nu în ultimul rând, veți putea porni transmisiile live direct din interfața aparatului foto. Facebook speră că acest lucru va face funcția mai populară printre utilizatori.

Trebuie să spunem că Facebook a depus cu adevărat multe eforturi pentru această actualizare. Întrebarea este cât de mult merită toate aceste actualizări minunate atunci când aplicația pentru telefon a companiei este una dintre cele mai neoptimizate aplicații pentru iPhone făcute vreodată.

sursa: 9to5mac

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.