imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Angajaților nu le plac birourile din Apple Park


Acestor angajați nerecunoscători nu le place faptul că trebuie să lucreze pentru acele miliarde de dolari într-un spațiu uriaș de birouri și vor să se întoarcă în corturile confortabile pe care le aveau în Infinite Loop. Unii angajați amenință deja să-și dea demisia.

Când tu (în acest caz, compania) le oferi mâna și ei vor să-ți ia tot brațul. Apple a lucrat neobosit pentru a reuși să strângă 5 miliarde de dolari și în loc să petreacă de toți banii, a construit o gigantică navă spațială pentru angajații lor. Iar acești oameni impudenți încep să se plângă în loc să fie recunoscători!

Lăsând gluma deoparte, această problemă este reală. Atât de mult încât autorul Daring Fireball, John Gruber, prevede un val masiv de demisii doar din cauza birourilor în spațiu deschis. Știm despre toate astea de la el în urma scrisorilor pe care le-a primit de la diferiți angajați Apple și pe care ni le-a făcut cunoscute în emisiunea sa. Mai mult, se presupune că și Johny Srouji, vicepreședintele Apple, a fost supărat când a văzut birourile.

Acești bieți oameni trebuie să lucreze în astfel de birouri. Ca animalele …

 

Am auzit că atunci când i-au fost comunicate planurile de etaj, că a avut loc o întâlnire cu echipa lui Johny Srouji. El este responsabil de echipa care se ocupă de chipurile Apple, A10, A11, toate chipurile lor personalizate. Evident, un grup foarte de succes la Apple, și unul mare și în creștere cu o mulțime de lucruri pe umerii lor “, – a spus Gruber, și apoi a continuat.

“Când i-au fost prezentate planurile de etaj lui Srouji, el a spus mai mult sau mai puțin ceva de genul ‘F— that, f— you, f— this, this is bulls—.”. Și asta în condițiile în care lui i-au construit o clădire separată pentru propria echipă, într-o parte a campusului … părerea mea este că această clădire a fost construită deoarece Srouji a fost: “F–— this, my team isn’t working like this.

Ce poveste incredibilă, nu-i așa? Și aceasta este o situație mai norocoasă pentru că lor le-a fost dedicată o clădire separată. Cu toate acestea, chiar și cei care nu au o influență atât de mare asupra companiei au puține opțiuni în ceea ce privește locul în care lucrează efectiv. Acest lucru ar putea dăuna Apple și până urmă nouă, utilizatorilor.

Deși când o privești din afară, arată destul de spectaculos.

Un angajat care lucrează pentru Apple de 18 ani deja a vorbit în scrisoarea sa adresată lui Gruber despre faptul că el și echipa sa lucrează în momentul de față la un produs care “va înflăcăra mințile utilizatorilor atunci când va fi lansat”. Cu toate acestea, acum că vor fi transferați în curând în Apple Park, au început serios să ia în considerare ca, dacă planurile birourilor deschise nu le convine, să părăsească Apple odată ce produsul este lansat.

Se pare că nu toată lumea împărtășește filozofia de design și arhitectură de genul “să ajutăm o colaborare mai bună între echipe”. Deși dacă trebuie să recunoaștem, aceasta este o idee tipică pe care directorii companiilor multinaționale o au, ei având de altfel un birou doar al lor, foarte liniștit.

sursa: Macrumors

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.