imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Analiștii spun că producția modelelor iPhone X și iPhone SE va fi întreruptă în septembrie


Potrivit analiștilor de la BlueFin Research, noile modele de iPhone vor întruni toate cerințele pieței, iar producerea de iPhone X va devenit inutilă înainte ca acest model să își sărbătorească prima aniversare. Același lucru se spune și despre destul de popularul iPhone SE. Cu toate astea, noi nu am fi chiar atât de siguri. 

De vreme ce mai avem de așteptat doar câteva luni până în septembrie, luna în care vor fi lansate noile modele de iPhone, speculațiile analiștilor încep să se răspândească cu o intensitate din ce în ce mai mare. De data asta, BlueFin Research a publicat o notă pentru investitori în care analiștii vorbesc despre pașii strategici pe care îi așteptăm din partea companiei Apple când vine vorba de iPhone.

Aceștia sunt de părere că, în 2018, va exista o cerere neobișnuit de mare pentru noile modele de iPhone, de vreme ce în ultimii ani apetitul utilizatorilor pentru înnoirea echipamentelor hardware a fost mai scăzut decât de obicei, însă mulți dintre ei și-au înlocuit totuși dispozitivele. Pentru a satisface această cerere, se așteaptă ca Apple să producă în jur de 91 de milioane de unități de iPhone, iar, în primele două semestre ale anului 2019, se așteaptă să producă încă 92 de milioane.

Cu toate astea, mult mai interesantă e afirmația făcută cu privire la gama de produse. Potrivit speculațiilor celor de la BlueFin, „iPhone X2” va fi un model de bază perfect dintr-o mulțime de puncte de vedere. În vreme ce iPhone X Plus va satisface pretențiile acelor utilizatori cărora iPhone X nu li s-a părut suficient de mare, iar, în plus, anul acesta va fi lansat un iPhone cu display LCD de 6.1 inch pentru cei care preferă categoria de prețuri în care se încadrează modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

În plus, analiștii sunt de părere că nu va mai fi nevoie de iPhone X. Deși întreruperea producției unui model ce nu a împlinit nici măcar un an și care s-a comportat surprinzător de bine pe piața telefoanelor mobile ar fi un pas destul de neobișnuit, am auzit despre această posibilitate din mai multe surse, iar asta ne-a pus puțin pe gânduri.

În plus, analiștii se așteaptă și la întreruperea liniei de producție pentru iPhone SE. Această idee ar avea ceva mai mult sens, dacă ne gândim că în septembrie acest dispozitiv va împlini 2,5 ani. Însă în același timp nu trebuie să uităm că acest model are cel mai bun raport calitate-preț și că e singurul dispozitiv cu display de 4 inch din actuala linie de producție. Suntem convinși că ar exista o mulțime de oameni dezamăgiți dacă acesta nu ar avea această opțiune.

Totuși, ar trebui să nu uităm că analiștii nu sunt tocmai cei mai preciși când vine vorba e prognoze de acest tip de dispozitive, de vreme ce rareori se întâmplă să aibă acces la surse sigure de informații.

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.