imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

AirPort Express suportă acum și protocolul AirPlay 2


Apple a lansat update-ul 7.8 pentru vechia stație Wi-Fi AirPort, care e echipată și cu un output audio. Update-ul a integrat și protocolul AirPlay 2.

Au existat speculații conform cărora AirPort Express (care va împlini curând 7 ani) ar putea primi suport AirPlay 2, unul dintre cele mai importante noi funcții din iOS 11.

Ieri, visele au devenit realitate, Apple a lansat update-ul software 7.8, care conține această funcție. Asta permite dispozitivelor ce rulează iOS 11.4.1 sau iOS 12 să emită muzică utilizând AirPort Express, care are acum suport multi-room și care poate coopera cu alte dispozitive compatibile cu AirPlay 2.

Iată o scurtă recapitulare pentru cei care nu știu la ce se utilizează AirPlay și AirPlay 2:

Ce e AirPlay?

AirPlay e tehnologia wireless a celor de la Apple, care permite utilizatorilor să ruleze conținut media de pe dispozitivele lor pe Apple TV sau alte accesorii compatibile. De exemplu, poți emite wireless, foarte simplu, muzică de pe iPhone pe o boxă wireless.

Cel mai mare avantaj e că AirPlay se bazează pe Wi-Fi, deci poate funcționa la distanțe mai mari decât conexiunea Bluetooth. Acesta e de asemenea o piesă esențială a sistemelor Apple, așa că procesul de conectare wireless e foarte simplu. E o soluție intuitivă și integrată pe toate nivelele.

Ce știe să facă AirPlay?

AirPlay și-a asumat forma curentă în anul 2010. De atunci au trecut șapte ani, și așa cum presupui probabil, nu a existat niciun update. Acum, tehnologia a primit o serie importantă de îmbunătățiri.

Muzica se poate auzi un răstimp relativ îndelungat chiar și după ce ai ieșit din raza Wi-Fi, mulțumită timpului mai lung în care se realizează procesul de buffering. În general, asta ar putea reduce latența în timpul redării muzicii, fapt ce reduce considerabil șansele de întrerupere.

Cu toate astea, acesta nu e cel mai important update AirPlay 2, ci suportul pentru sistemele multi-room. Mulțumită acestei noutăți, acum poți controla muzica pe mai multe speakere. Acest lucru era și înainte posibil, însă de pe Mac, nu și de pe sistemele iOS. Tot ce e nevoie să faci e să accesezi Control Center.

De acum înainte, speakerele compatibile cu AirPlay 2 vor fi afișate în aplicația Home a celor de la Apple, alături de celelalte accesorii HomeKit. Încă nu știm exact la ce ne va folosi asta, dar va juca probabil un rol în procesul de automatizare a casei. De exemplu, dacă inițiezi în aplicație secvența “I’m home” (am ajuns acasă), vor reacționa nu doar becurile și alte accesorii, ci va fi activat și playlistul tău preferat.

Știm însă că aplicația Home va avea suport pentru comenzile Siri. Asta înseamnă că dacă accesoriile AirPlay 2 se adaugă aplicației, vei putea controla muzica din bucătărie și sufragerie în același timp, prin comenzi vocale.

(via MacRumors)

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.