imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
AirPods

AirPods e al doilea cel mai bine vândut produs Apple dintotdeauna


Potrivit ultimei statistici prezentate de Above Avalon, în primii doi ani de existență, AirPods a înregistrat un succes mai mare decât orice alt produs Apple, în afară de iPad. În plus, cererea pentru acest produs a crescut constant.

Fără îndoială, AirPods reprezintă una dintre cele mai de succes povești Apple. La momentul apariției, produsul a reprezentat o apariție complet nouă față de linia deja existentă de dispozitive. Căștile wireless de la Apple au venit cu o mulțime de tehnologii noi. În plus, s-au potrivit perfect cu trendurile din ce în ce mai populare ale dispozitivelor portabile. Momentul apariției a fost de asemenea unul inspirat. Mulți oameni au început să aleagă aceste căști pentru a le face cadou. Această tendință se păstrează chiar și în prezent, dar mai ales pe durata sărbătorilor.

De data asta, Above Avalon a exprimat cererea pentru acest produs în cifre, prin intermediul ultimei statistici care se numește „AirPods Have Gone Viral”. Raportul concluzionează că, dacă ne uităm la distribuția dispozitivelor vândute trimestrial, niciun alt produs Apple nu a mai fost atât de popular în primii doi ani de la lansare, în afară de iPad.

Însă hai să clarificăm eventualele neînțelegeri. Vorbim aici doar de primii doi ani de la lansarea inițială a produsului. În cazul iPhone-ului, ar însemna că vorbim de perioada 2007-2009. În cazul AirPods, ne referim la perioada 2016-2018. Cele două perioade oglindesc interese și atitudini diferite față de lumea tech. În decursul a 10 ani, aceste aspecte s-au modificat semnificativ. În orice caz, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care iPad-ul se află înaintea iPhone-ului, chiar dacă la vânzări totale, iPhone-ul e pe primul loc.

Vânzările de AirPods au înregistrat o creștere fantastică

În figura de mai sus se poate vedea numărul de dispozitive vândute în trimestre diferite. Aceste cifre pot fi alterate de cererile sezoniere. Acesta e motivul pentru care cei de la Above Avalon au creat o figură ce include și statisticile cumulative. Așa cum se poate vedea, deși la un nivel mai scăzut, AirPods e în continuare al doilea cel mai bine vândut produs. (Asta în măsura în care estimările pentru cele 40 de milioane de dispozitive sunt corecte. Apple refuză în continuare să publice cifrele oficiale ale vânzărilor de AirPods.)

Toate aceste afirmații sunt susținute de datele cercetării. Dacă ne uităm la perioadele de vârf, putem vedea că la un an de la lansare, numărul de căutări pe Google s-au dublat. După încă doi ani, aceeași cifră a crescut de 5 ori. În lumina acestor informații, nu ar fi o exagerare să spunem că AirPods reprezintă o poveste de succes. (În ciuda faptului că de când a fost lansat, produsul nu a primit niciun update.)

Sursa: Above Avalon

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.