imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

AirPods ar trebui să sune, nu?


Un nou brevet ne prezintă o nouă caracteristică a carcasei AirPods-urilor: cea de emițător wireless. Problema este că acest fapt nu ar trebui să fie prioritatea pentru dezvoltarea unuia dintre gadget-urile noastre favorite.

 Cititorii noștri știu probabil că multe brevete proaspăt obținute au la bază informații de la Apple dezvăluite mai mult sau mai puțin accidental. În principiu, întâlnim o astfel de situație zilnic și decidem să o publicăm luând în calcul cât ne place ideea sau cât de multe șanse credem că are pentru a fi pusă în practică.

Astăzi, am dat peste o idee de upgrade a AirPods-urilor chiar fără sens, care este însă o mare oportunitate pentru noi de a scrie despre aceste dispozitive. Să clarificăm: e greu să găsești fani AirPods mai mari decât cei din redacție: credem că este cea mai mare inovație a Apple din ultimii ani, și chiar dacă am integrat toate dispozitivele secundare ale ecosistemul (Apple Watch, Apple TV, iPad), acesta este cel care ne-a schimbat cel mai mult viața. Asta nu înseamnă totuși că suntem 100% mulțumiți. Cu atât mai puțin, cu cât se dorește schimbarea sa, iar direcția aleasă nu par a fi cea potrivită.

În imaginea de mai jos, se vede cum carcasa pentru AirPods primește o nouă caracteristică, în plus față de aspectul simplu, ergonomic și cu capacitate de încărcare: un emițător wireless. După cum spune brevetul: “Carcasa este configurată suplimentar pentru a putea conecta căști wireless și a transmite conținutul către un dispozitiv de ieșire non-wireless conectat la carcasă”.

Este mai ușor de înțeles folosind o imagine:

Nu vrem să intrăm în detalii despre de ce nu avem nevoie de un difuzor non-wireless cu un conector Lightning, pentru că acest brevet, în integralitatea sa, seamănă cu echipa care avea o cotă săptămânală de concepte de propus, dar a petrecut întreaga săptămână pe plajă, până vineri la ora 16:00. Să vorbim mai bine despre problemele despre care ar trebui să vorbim.

Dezvoltarea AirPods-urilor se bazează exclusiv pe hardware, în special carcasa. Următoarea versiune va putea fi încărcată wireless, ceea ce este o caracteristică plăcută. Carcasa AirPods-urilor este o structură strălucitoare, cu un design frumos. Poate doar dimensiunea ar putea fi mai mică. Dar noile caracteristici ar trebui să însemne o dimensiune mai mare, ceea ce este o direcție greșită. Am putea întreba: de ce să nu-l păstrați simplu și să-l micșorați?

Dar aceasta nu este problema. Dacă vrem să vorbim despre cum să îmbunătățim AirPods-urile, ar trebui să vorbim despre pod-uri și software-ul lor. Deoarece dacă le conectezi cu un singur dispozitiv, vor funcționa fără probleme, dar în cazul utilizatorilor cu nevoi multiple, imposibilitatea conectării mai multor dispozitive este cam enervantă.

De exemplu, dacă stai în fața MacBook-ului este mai confortabil să răspunzi la telefon de pe iPhone, dar ce se întâmplă dacă este conectat la iPad? De ce nu se pot conecta automat la iPhone dacă îmi închid MacBook-ul? De ce nu trece automat la dispozitivul care redă conținut audio? Așteptăm într-adevăr prima soluție audio wireless multi-dispozitiv care să funcționeze bine. În funcție de cât de departe este cipul W1 față de concurență, ne așteptăm ca AirPods să fie primul dispozitiv de acest fel.

Ar mai fi de adăugat: actualizările software ale Apple sunt aproape perfecte în zilele noastre și se pare că AirPods-urile nu sunt o excepție. Am vorbit cu niște fani și majoritatea au avut unele probleme cu acesta: uneori conexiunea dispare sau rămâi fără sunet!

Sperăm că în afară de aceste brevete fără sens și inutile, există un grup important de oameni care lucrează la a transforma acest produs în cel mai bun din categoria sa, fără a se atinge de design. Știm că este cel mai bun dispozitiv de pe piață, vrem doar să fie perfect!

 

Și dacă doresc cu adevărat să facă unele modificări la partea de hardware, iată o recomandare pro: să facă în așa fel încât carcasa să sune pentru a ne aminti unde am lăsat-o. La fel cum ne găsim iPhone-ul cu Apple Watch într-un minut, nu ar trebui să dureze 10 minute pentru a găsi carcasa. Sau doar noi ne rătăcim dispozitivul în spatele pernelor sau în crăpăturile canapelei?

Ce-ai schimba la AirPods-uri? Te-ai lovit vreodată de aceleași probleme?

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.