imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

AirPlay 2 ar putea oferi suport și pentru vechiul AirPort Express


Deși Apple a omis cele mai importante actualizări ale unor funcții pentru iOS 11.3 – sincronizarea iCloud pentru iMessages și AirPlay 2 – , acestea sunt așteptate în versiunea beta a iOS 11.4. În plus, iOS 11.4 ar putea include câteva surprize neașteptate.

Am fost cu adevărat entuziasmați de primele versiuni beta ale iOS 11.3. Se părea că aceasta ar putea fi prima actualizare cu adevărat semnificativă a iOS 11 de până acum, incluzând numeroase funcții anunțate la WWDC, precum sincronizarea iCloud pentru iMessages și AirPlay2.  Când versiunea finală a fost lansată săptămâna trecută, ne-am simțit foarte dezamăgiți, văzând că niciuna dintre acestea nu este inclusă. Dar trebuie să adăugăm că sistemul a devenit cu siguranță mai rapid.

În același timp a fost lansată varianta beta pentru versiunea următoare, iOS 11.4, iar acele funcții anterior omise au fost acum incluse în changelog. Sperăm că vor rămâne până la lansarea publică. Se pare că Applea pregătit și unele surprize.

 

Recent, câțiva utilizatori Reddit au observat un fenomen interesant. Cel mai „recent” AirPort Express Base Station, cel din 2012, a început să apară ca difuzor în aplicația Home pentru anumiți beta testeri ai iOS 11.4. Acest fapt ne permite să presupunem că AirPlay 2 va include AirPort în standardul său. Pentru a înțelege de ce este un aspect atât de important, trebuie să fim familiarizați cu standardul AirPlay 2 și detaliile AirPort Express, iată deci o scurtă prezentare.

Ce este AirPlay?

AirPlay este tehnologia de streaming wireless a Apple, care permite utilizatorilor să transmită conținut media de la dispozitivele proprii către Apple TV sau alte accesorii compatibile. De exemplu, poți pur și simplu transmite wireless muzică către difuzorul iPhone-ului tău.

Cel mai mare avantaj al AirPlay este faptul că este bazat pe Wi-Fi, deci are o rază mai mare decât conexiunea Bluetooth. Este o parte esențială a sistemelor Apple, astfel încât procesul de pairing este destul facil fiind, de asemenea, o soluție intuitivă și profund integrată.

Ce face AirPlay2?

AirPlay și-a primit forma actuală în 2010. Au trecut mulți ani și, după cum probabil ai ghicit, nu a existat o actualizare. Acum, această tehnologie a primit câteva adaosuri importante.

Muzica poate fi redată destul de mult timp după ce ai ieșit din câmpul WiFi, grație buffer-ului mai lung. Acest lucru ar putea reduce în general întârzierile în timpul redării, reducând considerabil șansele opririi redării.

Totuși, aceasta nu este cea mai importantă actualizare a AirPlay 2, ci suportul pentru sistemele multi-cameră. Mulțumită acestuia poți controla redarea pe mai multe boxe. Acest lucru era deja posibil folosind un Mac, dar nu și cu ajultoru sistemelor iOS. De acum înainte, tot ce trebuie să faci este să accesezi Control Center.

În viitor, boxele care suportă AirPlay 2 vor fi afișate în aplicația Apple Home lângă celelalte accesorii HomeKit. Încă nu știm exact cum va funcționa aceasta, dar probabil va avea un rol în automatizarea locuinței. De exemplu, dacă inițializați secvența „Sunt acasă” în aplicație, vor reacționa nu numai lămpile și alte accesorii, dar va începe și redarea playlist-ului tău preferat.

Ceea ce știm este că aplicația Home suportă comenzi Siri. Aceasta înseamnă că în cazul în care accesoriile AirPlay 2 sunt adăugate în aplicație, vei putea controla muzica din bucătărie și din camera de zi în același timp.

AirPort Express

Deși AirPort Express este, în principiu un router Wi-Fi, aspectul său important este acela că dispune de opțiunea de output audio, iar boxele compatibile AirPlay pot fi conectate wireless.

Acesta demonstrează clar de ce apariția AirPort Express în aplicația Home este atât de importantă: toate boxele conectate vor primi suport AirPlay 2 împreună cu avantajele tehnologiei menționate mai sus, inclusiv suportul pentru Siri și suportul multi-cameră. Este o caracteristică destul de convingătoare pentru un dispozitiv care a fost introdus în 2012.

De asemenea, trebuie să adăugăm că aceste apariții sunt într-adevăr suspecte și nu înseamnă că va exista cu adevărat suport pentru AirPlay 2. Poate fi un bug sau doar o încercare care nu va fi inclusă în versiunea finală. În prezent opțiunea nu funcționează, ci este doar prezentă. Cu toate acestea, este o rază de lumină pentru proprietarii de AirPort Express.

Sursa: 9to5Mac

 

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.