imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ai putea deveni angajat Apple?


Este de înțeles că o mulțime de oameni ar dori să lucreze pentru una dintre cele mai de succes companii din lume, dar interviul pe care trebuie să-l treci este considerabil mai greu. Haideți să vedem câteva din întrebările la care ar trebui să răspundeți la un astfel de interviu.

Există multe legende despre întrebările ciudate, nostime sau fără sens care se pun candidaților și așa deja nervoși la astfel interviuri. Oameni care au fost destul de norocoși pentru a ajunge la un astfel de interviu le-au împărtășit pe Glassdoor. Majoritatea întrebărilor sunt relativ normale și cel mai probabil oricine a avut parte de un interviu de angajare le-a întâmpinat deja. Totuși sunt unele destul de ciudate care vă vor face cu siguranță să ridicați din sprâncene.

Iată o listă a unor astfel de întrebări:

 1. Cu cine îți face cea mai mare plăcere să împarți cafeaua și de ce?
 2. Cine este role model-ul tău și de ce?
 3. Ești creativ? Spune ceva ce ți se pare creativ.
 4. Cum te-ai descrie?
 5. Sunt trei cutii, una conține doar mere, una doar portocale, și una care conține și mere și portocale. Cutiile au fost etichetate greșit, nici o etichetă nu indică in mod corect conținutul cutiei pe care este lipită. Deschizi doar o cutie și fără a te uita înăuntru iei un singur fruct. Cum poți eticheta corect cele trei cutii privind doar acest fruct?
 6. Ce i-ai spune unui client care îți spune că nu-i place Apple?
 7. Spune-mi o situație când ai primit ceva ce crezi că nu ți se cuvenea.
 8. Care este cea mai jenantă melodie pe care o ai în telefon?
 9. Ai două ouă și vrei să-ți dai seama care este etajul cel mai înalt de la care poți arunca oul fără ca acesta să se spargă. Cum ai face? Care este soluția optimală?
 10. Spune un moment al vieții tale care te definește și explică de ce?
 11. Care este cea mai mare slăbiciune a ta si de ce?
 12. Dacă ai un borcan cu monede măsluite și monede “corecte” și scoți una și o arunci în sus de trei ori obținând secvența cap, cap, stemă. Care sunt șansele de a fi scos o monedă “corectă” sau măsluită?
 13. Numește o persoană în care ai avea încredere să ia cele mai importante decizii pentru tine în viață.
 14. Ce ți-ai spune dacă ai putea comunica cu tine cel din viitor și cel din trecut?
 15. Care este liderul tău favorit?
 16. Pe o masă sunt 100 de monede, fiecare are cap și pajura. 10 dintre ele au capul deasupra, iar 90 au pajura în sus. Nu poți pipăi, vedea sau folosi orice altă metodă pentru a stabili ce parte este în sus. Împarte monedele în două grămezi astfel încât să ai același număr de “capete” în ambele grămezi.
 17. Câți copii se nasc zilnic?
 18. Ești inteligent?
 19. Pui un pahar cu apă pe o placă rotativă și începi să mărești viteza cu care aceasta se învârte. Ce se întâmplă mai întâi – alunecă paharul, apa depășește marginea paharului sau se varsă apa?
 20. Ce ți-ai dori să faci peste cinci ani?
 21. Cum ai testa un prăjitor de pâine?
 22. Dacă ar trebui să faci un iPhone să plutească în aer, cum ar fi ai face-o?
 23. Povestește o situație în care ai dat un sfat greșit. Care au fost consecințele? Ce ai învățat din asta?

Ca să fim cinstiți, întrebările 5,12 și 16 sunt puțin cam dificile …. mai ales pentru un interviu. Dacă găsiți soluțiile ne-ar plăcea să le auzim!

sursa: Telegraph

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.