imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ai găsit un Apple Watch sub brad? Iată câteva sfaturi!


Acest articol se adresează în special utilizatorilor care de-abia descoperă Apple Watch. Bineînțeles, și utilizatorii experimentați sunt invitați să îl parcurgă în speranța că vor descoperi un truc pe care nu îl știau încă.

Apple Watch: Stânga sau dreapta

Stângacii sunt de obicei în dezavantaj într-o lume calibrată pentru cei care folosesc mai mult mâna dreaptă, însă Apple Watch este o excepție de la regulă. Dacă dorești să porți dispozitivul pe încheietura dreaptă, ai grijă să poziționezi butonul Digital Crown în stânga jos în loc de în dreapta sus.

Apoi, deschide aplicația Apple Watch pe iPhone. Intră în General > Watch Orientation, și alege pe care mână și în ce poziție dorești să folosești Apple Watch.

Dacă obișnuiești să întârzii

Dacă faci parte din acea categorie de oameni care put și simplu nu reușesc să ajungă în anumite locuri la timp, există o soluție extrem de simplă: poți da ceasul înapoi puțin. Poți folosi cu ușurință acest truc utilizat de multă vreme în cazul ceasurilor analog și pe Apple Watch.

Intră în Settings > Time on your Watch, și apoi apasă pe “+0 min”. Poți selecta durata optimă pentru tine cu ajutorul Digital Crown și apoi închei apăsând butonul Set. Apple Watch tratează în mod separat această funcție astfel încât, exceptând afișarea propriu-zisă a orei,  toate celelalte funcții vor folosi ora reală.

Dacă vrei să alergi în oraș

Cei care aleargă în oraș știu foarte bine că uneori ești nevoit să te oprești la semafor sau să te uiți bine înainte să traversezi.  De multe ori, traseul este mult prea aglomerat. Toate aceste aspecte pot influența timpul final înregistrat, nu doar ritmul tureil.

Pentru a remedia acest inconvenient, poți configura smartwatch-ul să monitorizeze activitatea ta doar atunci când alergi. Pentru a reuși acest lucru intră în secțiunea My Watch a aplicației Watch de pe telefon și bifează opțiunea Running Auto Pause din meniul Workout.

Uneori este mai ușor sa folosești telefonul

Imaginează-ți următoarea situație: ascuți muzică pe iPhone când deodată te sună cineva. Te gândești bineînțeles să accepți apelul folosind Apple Watch. Cu toate acestea, apelul nu va fi preluat de iPhone, ci de speakerul Apple Watch. Destul de jenant.

Există o modalitate simplă de a evita această situație, din moment ce ai multe oportunități de a prelua un apel pe telefon. Dacă telefonul este deblocat, apasă pe bara verde ce indică statusul unui apel din partea de sus a ecranului. Dacă acesta nu este deblocat, răsucește butonul Crown până când găsești opțiunea “Answer on iPhone”. Apasă pe aceasta și vei putea continua apelul pe telefon.

Sesam, deschide-te, cu Apple Watch

Dacă ai deja un Mac produs după 2013 sau inclusiv, poți de asemenea să-ți deblochezi computerul folosind watch-ul. Nu este nevoie să introduci parole. În acest scop, trebuie îndeplinite următoarele cerințe: sistemul trebuie să folosească macOS Sierra sau o versiune mai nouă; smartwatch-ul trebuie să ruleze cel puțin watchOS 3; toate dispozitivele trebuie să fie protejate prin parole; trebuie să fii autentificat pe toate dispozitivele folosind același Apple ID; trebuie să activezi autentificarea în doi pași.

Dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite, deschide System Preferences pe Mac, intră în secțiunea Security & Privacy, și sub General tab, caută opțiunea “Allow your Apple Watch to unlock your Mac” și activează-o. Începând din acel moment, vei putea să-ți deblochezi Mac-ul folosind Apple Watch.

Nu mai ai nevoie de lupă

Apple Watch nu a fost conceput pentru citirea textelor lungi, iar acest lucru este evident dacă ne gândim la dimensiunea caracterelor. Dimensiunea presetată a fontului este destul de mică, însă te ajută să poți vedea pe ecran mai mult conținut. Totuși, acesta poate fi dificil de citit în aceste condiții.

Dacă dorești ca textul să fie mai ușor de parcurs intră în secțiunea My Watch a aplicației Watch de pe telefonul tău. Acolo, în meniul Brightness & Text Size, poți folosi un slider pentru a configura dimensiunea textului. Poți de asemenea alege să activezi opțiunea bold pentru un text și mai ușor de citit.

Unde îmi este telefonul

Fiecare dintre noi am răscolit cel puțin o dată întreaga casă, încercând să ne găsim telefonul. Dacă dispozitivul este în modul silențios totul este cu atât mai amuzant. În această situație, Apple Watch se dovedește cu adevărat util.

Poți da pur și simplu swipe în sus pentru a accesa secțiunea Control Center, unde vei găsi o pictogramă cu un iPhone care sună pe ea. Astfel, telefonul va începe să sune chiar dacă este în modul silențios. Ca să nu mai menționăm faptul că atunci când ții apăsat pe pictogramă, lanterna telefonului va porni automat.

Vezi mai multe trucuri utile pentru Apple Watch.

Descoperă toate ofertele iSTYLE.

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.