imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Afișează și fixează elementele ascunse în bara de meniu de pe Mac


Opțiunile care sunt disponibile implicit în bara de meniu de pe Mac nu conțin toate opțiunile pe care le ai de fapt la dispoziție. Unele comenzi sunt ascunse de tehnicieni. Iată cum poți să le faci să apară.

Când mi-am schimbat laptopul obișnuit cu un Mac, prima întrebarea pe care mi-am pus-o a fost: unde sunt toate acele comenzi care sunt disponibile și pe Windows. Și am început să le caut și să încerc să găsesc toate comenzile care îmi lipseau. Oricum, un lucru mi-a sărit în ochi, și anume faptul că unele aplicații care au opțiunea Save, nu au și opțiunea Save As… în meniu.

Sunt mai multe comenzi care prefer să fie ascunse, dar cea menționată mai sus ar putea fi de folos pentru toată lumea. Așa că ar trebui să rezolvi acest lucru. Dacă apeși pe meniul File și apeși Option, vei vedea că sunt disponibile mai multe comenzi care se pot transforma în unele noi.

Comenzile sunt determinate de shortcuts. Spre exemplu, în Pages comanda Save As… funcționează prin combinația Option + Shift + Command + S. Iar dacă nu mai apeși butonul Option atunci ai Duplication.

Dacă și ție îți lipsesc anumite comenzi din MenuBar atunci ar trebui să schimbi layout-ul astfel:

1. Dă click pe meniul Apple și accesează System Preferences
2. Apasă pe Keyboard și alege Shortcuts tab
3. Accesează App Shortcuts din lista apărută
4. Apasă pe butonul +
5. Apasă cu ce aplicații vrei să folosești comanda – dacă vrei poți să faci setarea pentru toate aplicațiile
6. Adaugă combinația dorită
7. Adaugă numele comenzii existente precum Save As… – the … is required –

Dacă urmezi pașii de mai sus în mod corect, atunci comanda ar trebui să apară imediat în fiecare aplicație cu shortcut-urile dorite.

 

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.