imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adolescenții preferă iPhone-ul


Conform unui sondaj de opinie recent, iPhone-ul este extrem de popular printre adolescenți. Majoritatea folosesc doar dispozitive Apple, iar unii dintre ei au achiziționat și un Apple Watch. Evident, vorbim despre situația din SUA.

Nu știm sigur cum stau lucrurile astăzi, dar pe vremea noastră, să spunem undeva pe la mijlocul anilor 2000, copiii începeau să aibă telefon mobil în jurul vârstei de 12 ani. Au trecut mai bine de 10 ani, tehnologia s-a dezvoltat destul de mult și a devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Astăzi, copiii primesc primele dispozitive în jurul vârstei de 8-9 ani – rugăm tăticii și mămicile să ne corecteze dacă greșim. Iar în SUA, copiii sunt chiar mai mici.

Putem dezbate la nesfârșit despre aspectele pozitive și negative, dacă este sănătos sau nu pentru cei mici, însă discuția noastră nu va schimba cu nimic faptul că tânăra generație este 100% familiarizată cu tehnologia, începând de la o vârstă extrem de fragedă. Acest lucru constituie un avantaj important pentru producători. Să atingi segmentul de piață tânăr a devenit un obiectiv strategic fundamental. În mod evident, animoji-urile nu au fost dezvoltate pentru utilizatorii maturi.

Iar Apple chiar reușește să ajungă la consumatorii tineri, chiar dacă nu intenționează neapărat acest lucru. Bineînțeles, există emoji-uri și accesorii strălucitoare pentru fiecare dispozitiv, dar, adolescenții preferă Apple pur și simplu pentru că este cool. Iar copiii își doresc la rândul lor să fie cool. Pentru părinți alegerea este motivată de nevoia de a-și ști copiii în siguranță.

Toți acești factori au contribuit la cifrele prezentate în sondajul realizat de Piper Jaffray. Compania de analiză pregătește de două ori pe an studii despre relația dintre adolescenți și dispozitivele lor mobile. Deloc surprinzător, Apple conduce detașat.

Dacă ne uităm la cifrele exacte, aproximativ 82% dintre adolescenți au un iPhone. Și ceea ce este cu adevărat surprinzător este faptul că în sondajul realizat toamna trecută procentul era de 78%. Pe de o parte, acest lucru poate însemna că dispozitivele lansate recent sunt extrem de populare sau că piața se extinde rapid pentru această grupă de vârstă, chiar dacă la nivel global vânzările stagnează. Evoluția este remarcabilă, mai ales dacă ne amintim că în 2014, doar 60% dintre adolescenți foloseau iPhone-uri.

Creșterea pieței iPhone are un impact pozitiv și asupra vânzărilor Apple Watch. Smartwatch-ul de la Apple este al doilea cel mai dorit dispozitiv din categoria sa. Doar Rolex este mai dorit – cel puțin până copiii vor trebui să muncească pentru a strânge suficienți bani pentru achiziționarea sa. Încheiem cu o altă cifră optimistă pentru Apple: aproximativ 20% dintre copiii din SUA intenționează să achiziționeze un Apple Watch în următoarele 6 luni.

 

Sursa: 9to5Mac

MBP13
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.