imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Adobe redenumește aplicația Flash Professional


Luni cei de la Adobe au anunțat mai multe noutăți despre aplicațiile din suita lor de aplicații Creative Cloud (CC). Au fost lansate actualizări ale Photoshop CC, Ilustrator CC, InDesign CC, Premiere Pro CC și After Effects CC dar a fost lansată și noua aplicație de 3D Design, Adobe Fuse CC (Preview). De asemenea, a fost anunțată o nouă aplicație “Adobe Animate CC“. Nu este chiar nouă, Flash Professional CC a fost redenumit așa. Acesta pare a fi modul ales de Adobe de a recunoaște că HTML5 este tehnologia preferată de dezvoltatorii de animații pentru web.

Astăzi peste o treime din conținutul creat cu Flash Professional este HTML5, ajungând să ruleze pe un număr de peste 1 miliard de dispozitive mobile la nivel global. Această tehnologie (HTML5) este de asemenea recunoscută ca o soluție “HTML5 ad solution” care este conformă ultimelor standarde ale Interactive Advertising Bureau (IAB) și este deja folosită la scară mare în industria de animație, de studiouri mari precum Nickelodeon și Titmouse Inc.

Adobe a mai declarat că noua aplicație va oferi în continuare suport pentru formatul Flash (SWF) și Air, în calitate de “first-class citizens” și că lucrează deja la Flash player 12. Aplicația Adobe Animate CC va fi disponibilă începând din luna ianuarie a anului următor, iar versiunile precedente de Flash Professional vor fi disponibile în continuare.

Recunoscând faptul că Flash-ul este o tehnologie care nu mai are un viitor foarte clar și redenumind aplicația, Adobe și-a repoziționat tool-ul pentru creat animații asigurându-i un viitor. Flash-ul era deja de ceva vreme pe o traiectorie descendentă. Asta datorându-se atât apariției standardului HTML5 cât și datorită repetatelor probleme de securitate pe care platforma le-a avut de-a lungul timpului. De asemenea refuzul Apple de a oferi suport pentru Flash pe dispozitivele sale iOS a fost un factor important, Adobe hotarând chiar să elimine player-ul Flash pentru dispozitive mobile încă din 2011. De asemenea unele mari site-uri precum Amazon nu au mai acceptat add-uri Flash iar Alex Stamos, ofițerul șef pentru securitate de la Facebook, a ajuns până la a cere celor de la Adobe, încă din luna iulie a acestui an, să întrerupă suportul pentru player-ul Flash și dezvoltatorilor de web browser-e să facă același lucru.

sursa: Creative Cloud Adobe Blog, MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.