imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Sediul central Qualcomm

Acum, Qualcomm adoră Apple. Sau nu chiar.


S-a dovedit că disputele legale nu au fost de ajuns. În prezent, Apple vânează angajații în fața sediului central al companiei Qualcomm. E greu de imaginat că cele două companii vor fi curând în relații prea bune.

Am scris mai multe articole despre faptul că Apple și Qualcomm sunt implicate într-un proces. Inițial, Apple a dat în judecată Qualcomm, acuzând compania că utilizează practici de licențiere anti-competitive. Cu toate astea, la scurt timp, Qualcomm a inițiat un contra-proces împotriva Apple. De atunci, situația a escaladat pe mai multe planuri, de la o cerere pentru interdicție de import până la diferite alte acuzații. Simplu spus, relația dintre cele două companii nu trece prin cea mai bună perioadă, în ciuda faptului că un anumit fel de relație de business s-a păstrat.

În plus, faptul că Apple caută angajați fix în fața sediului central al companiei Qualcomm (pentru o poziție dorită și de Qualcomm) nu va ajuta prea mult la rezolvarea conflictului. De fapt, avem de-a face cu o migrație a creierelor destul de agresivă.

Înainte, Apple nu a publicat niciodată un astfel e anunț de angajare în San Diego pentru poziția în cauză. Deși doar luna trecută compania a publicat 10 astfel de anunțuri. Se caută ingineri care să ajute mai departe la dezvoltarea inteligenței artificiale Neural Engine. Însă trebuie să fie buni și la dezvoltarea componentelor wireless și a procesoarelor. Cine ar fi crezut că ar putea găsi astfel de oameni la Qualcomm.

De fapt, nu e nimic ieșit din comun. Aceste practici sunt tipice pentru Silicon Valley, unde inginerii migrează de la o companie la alta destul e des. Oricum, noi nu credem că marele producător de procesoare e prea încântat de mișcarea celor din Cupertino.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.