imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Acțiunile Apple au atins o valoare record


AAPL crește pe piața bursieră, reușind ieri să depășească toate recordurile anterioare. Cotația acțiunilor Apple a urcat cu o viteză considerabilă la bursă datorită așteptărilor apărute în jurul iPhone 8.

Probabil au deschis o sticlă de șampanie în Cupertino, auzind această veste, dar nu se pot relaxa, ca și când totul ar fi roz și bine. Motivul pentru care cotația acțiunilor companiei a ajuns ieri la închiderea bursei la valoarea de 160.08 dolari s-a datorat cel mai probabil faptului că foarte multă lume este entuziasmată din cauza iPhone-ului 8. Și bineînțeles, rezultatelor financiare ale celui de-al treilea trimestru fiscal care au reprezentat un neașteptat succes.

În afara faptului că este cu adevărat un rezultat foarte bun pentru Apple, acesta pune și o enormă presiune asupra companiei. Investitorii plasează atât de mulți bani în AAPL pentru că ei cred că Apple va introduce în septembrie un dispozitiv care să le îndeplinească toate așteptările, unul care să fie cu adevărat un dispozitiv high-end.

Ceea ce este un lucru bun, ba chiar minunat, dar dacă iPhone 8 nu va reuși să se ridice la nivelul acestor așteptări foarte mari, probabil acest lucru va duce la o cădere urâtă, nu doar pentru vânzări, ci și pentru cotațiile pieței bursiere. După cum se spune, cu cât ești mai sus, cu atât mai mare va fi căderea…

Dar să nu stricăm complet distracția. Acțiunile Apple au evoluat în mod constant destul de bine anul acesta, astfel încât acest record este cu adevărat meritat. Precedentul record era de 157,14 dolari, ceea ce a făcut ca acum să fie prima dată când AAPL a depășit limita de 160 de dolari. Acest lucru este uimitor, mai ales dacă ținem cont de faptul că valoarea de la începutul acestui an a fost de 116 de dolari.

sursa: AppleInsider

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.