imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Acestea sunt iPhone-urile pe care le așteptăm în acest an


Kuo a lansat o adevărată bombă și a dezvăluit o mulțime de informații despre selecția de iPhone-uri din 2018. Avem multe vești bune, însă pentru cei care iubesc Touch ID avem vești triste.

Ming-Chi Kuo este una dintre cele mai de încredere surse când vine vorba de știri despre Apple. De aceea credem că informațiile care urmează ar putea fi valide. Conform Macrumors, analistul KGI a obținut informațiile din notele de cercetare ale dispozitivelor de la diferiți furnizori din Asia.

Să începem cu elementele esențiale: la fel ca anul trecut, ne putem aștepta la 3 telefoane, următoarea versiune a iPhone X de 5.8″, un ecran de 6.5″ pentru versiunea Plus și un model intermediar la un preț ușor redus.

În cazul versiunilor de 5.8″ și de 6.5″, nu așteptăm schimbări majore; display-ul OLED va rămâne același, și același lucru se poate spune și despre design și camera dublă. Cel mai important update ar putea fi la nivelul bateriei: conform celor mai noi informații, soluția cu o singură celulă în formă de L ar putea fi înlocuită cu o nouă baterie în formă de L, dar cu două celule, care ar putea să furnizeze cu 10% mai multă energie. Bateria iPhone X este foarte performantă, dar aceste vești sunt cu adevărat promițătoare.

Modelul Plus va avea în mod evident o baterie mai mare: ne așteptăm să fie în jur de 3 300 – 3 400 mAH. Ambele dispozitive ar putea veni cu 4GB RAM și tehnologia TrueDepth care oferă suport pentru FaceID. Așteptăm și un posibil nou chip, al cărui nume ar putea fi A12.

Noul SE ar putea fi de 6.1″

În acest an, vom auzi probabil tot mai multe zvonuri despre un nou model SE. Atenție însă, acestea ar putea fi mai degrabă rezultatul dorinței utilizatorilor și a jurnaliștilor de a vedea un nou model, decât ipoteze cu bază reală. Totuși, noul model de 6.1″ s-ar putea să le satisfacă această dorință.

Ne putem aștepta și la un dispozitiv care să arate ca iPhone X, dar să aibă anumite funcții reduse. Acesta ar putea include un sistem TrueDepth și FaceID, și un design asemănător cu iPhone X, însă display-ul OLED ar putea fi înlocuit cu un LCD care nu ca avea suport pentru 3D Touch.

Acest lucru ar putea însemna și că populara funcție Touch ID nu va mai fi disponibilă. Cei care iubesc această funcție ar trebui să rămână la iPhone 8 și iPhone 8 Plus.

Alte comporomisuri care s-au realizat:

  • carcasa realizată din oțel inoxidabil ar putea fi înlocuită cu una de aluminiu
  • încărcarea de tip wireless e posibil să nu existe
  • ar putea să rămână o singură camera pe spatele dispozitivului în loc de cea dublă de până acum
  • bateria în formă de L ar putea fi înlocuită de o baterie simplă cu o formă dreptunghulară și cu o performanță așteptată de 2 850 and 2 950 mAH, ceea ce poate fi mai bună decât cea actuală aflată în iPhone X

Acest lucru poate face ca prețul dispozitivului să fie mult mai convenabil și ne putem aștepta la un preț în jur de 7-800 de dolari. Acesta este prețul original pentru iPhone 7 Plus. Kuo crede de asemenea că acest model „mai ieftin” nu va reuși să scadă prețul modelului actual, ci este mai degrabă posibil ca produsul să fie scos de pe piață de către companie.

We happy, Vincent?

Dacă toate acestea ar fi adevărate, nu putem fi tocmai fericiți: anul trecut în top se aflau știrile despre jubilee iPhone. Ne e foarte dor de acele zvonuri, din moment ce în acets an nu avem atât de multe informații.

Oricum, comercianții și fanii Apple ar putea fi fericiți: fabricarea poate fi mult mai ușoară datorită lipsei noilor elemente de design și a unei tehnologii mai avansate. Asta ar însemna o mai bună livrare când va veni momentul lansării. Dar nu aceasta este cea mai importantă infomrație petru jurnaliștii americani, ci faptul că în Europa de Est vânzările la iPhone X erau îngreunate de produsele insuficiente.

Cei care au avut un model Plus pot fi fericți. Dacă au trecut de la iPhone 7 Plus la iPhone X au un motiv să se plângă. Mărimea ecranului cu care era obișnuiți este mult mai mare decât modelul X ceea ce poate părea mai mic în comparație cu acel model. Acum, fanii Apple pot dispune de un un model mai mare. Cel puțin aceia care sunt dispuși să plătească: cei mai mulți își dau cu părerea referitor la modelele OLED și este foarte probabil ca modelul 5.8” să aibă același preț. Modelul Plus poate fi plasat undeva între 1.100 și 1.350 de dolari ca preț de pornire. Acesta ar putea fi cel mai scump iPhone din istorie, dar întrebarea e: cam cât de scump?

Cei care așteaptă un dispozitiv de mărimea SE ar putea fi, de asemenea, nemulțumiți. Chiar dacă un model de 4” se poate potrivi perfect în mâna unei femei, trebuie să recunoaștem faptul că peferințele noastre s-au schimbat mult în ultimii ani, iar dezvoltatorii sunt gata să folosească mai mult spațiu pentru a crea aplicații.

Sursa: MacRumors

 

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.