imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Acestea pot fi habitatele tale dacă mergi pe Marte


Concursul 3D Printed Habitat Challenge al celor de la NASA a intrat în ultima fază. În competiție, participanților li s-a cerut să creeze case locuibile pentru primul val de rezidenți de pe Marte. Acum, urmează să fie construite cele mai reușite cinci modele…

Pentru a reuși să trimitem oameni pe Marte, avem de rezolvat o mulțime de probleme. Printre altele, trebuie să punem la punct un habitat potrivit pentru primul val de rezidenți. Având în vedere că primele bilete vor fi, probabil, doar dus, circumstanțele pe care le vor înfrunta rezidenții pentru tot restul vieții sunt extrem de importante.

Desigur, pe durata construirii habitatelor, creatorii trebuie să fie atenți la o mulțime de factori care, probabil, ar fi neglijați la crearea unui habitat aici, pe Pământ. De exemplu, radiația cosmică extrem de violentă, furtuni de nisip foarte puternice, lipsa unei atmosfere și schimbări extreme de temperatură.

În 2015, NASA a anunțat concursul 3D Printed Habitat Challenge, iar participanții au trebuit să creeze habitate ce pot face față problemelor mai sus menționate și care sunt, de fapt, imposibil de recreat pe Pământ. Acum, agenția a ales cele mai bune 5 proiecte, alături de 18 modele, cu ajutorul Universității Bradley. Le puteți vedea mai jos:

Zopherus, Arkansas

AI. SpaceFactory, New York

Team Kahn-Yates of Jackson, Mississippi

SEArch+/Apis Cor, New York

Northwestern University, Chicago

În următoarea rundă a concursului, participanții câștigători trebuie să demonstreze că modelele pe care le-au propus pot fi construite. De asemenea, trebuie să creeze o versiune de unu la trei pentru fiecare proiect. Care dintre cele cinci e preferatul tău? Nouă ne-a plăcut cel mai mult proiectul echipei SEArch+/Apis Cor și sincer, chiar ne putem imagina locuind într-o astfel de casă aici, pe Pământ.

Sursa: Engadget

Create your own user feedback survey

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.