imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Aceste trucuri pentru Pages sunt tot ce vei avea vreodată nevoie


La fel ca noi, vei dori să știi aceste trucuri dacă folosești în mod frecvent aplicația de editare a documentelor tip text de la Apple.

 

Ne place mult Pages. Pages chiar este o aplicație bună. Este simplă. Și nu în ultimul rând este aplicație marca Apple. Așa că pe lângă integrarea perfectă, este, de asemenea, inclusă și caracteristica provenită de la brand. Dacă activitatea ta profesională nu cere o altă aplicație și nici nu simți nevoia să folosești alte soluții de editare text, atunci aceasta ar putea fi aplicația care ți se potrivește cel mai bine.

 

 

Dar cam atât cu introducerea, să trecem la ceea ce ne interesează. Pe măsură ce o folosești tot mai mult, vei găsi funcții super cool în Pages. Ultima oară ți-am arătat cum să creezi un template, cum se face actualizarea automată pentru secțiunea de cuprins în cazul unor documente mai lungi și numerotare independentă a paginilor. Următorul truc ar putea părea mai puțin important în comparație cu acestea, dar te asigurăm că este la fel de folositor ca cele menționate mai sus.

 

Atunci când creezi un document nou, vei avea de-a face cu acele configurări default: Helvetica font, 11px size, align left și 125% zoom. Dacă simți că acestea nu sunt pe gustul tău, atunci îți poți crea foarte ușor propriul tău template conform articolului menționat mai sus. Am putea spune că am terminat, dar rămâne totuși o excepție. Valoarea zoom-ului la 125%.

 

Mie îmi e foarte greu să urmăresc aceste mici caractere, care nu sunt suficient de mari pentru ochii mei. Așa că mai rămâne un singur lucru de făcut… Să configurezi zoom-ul manual de fiecare dată. Dar asta înseamnă să îl setez la 175% de fiecare dată când deschid un nou document.

 

 

Aproape că mă obișnuisem să fac asta de atâta timp de când folosesc Pages, dar dintr-o dată mi-a venit o idee și practic am găsit o soluție… o comandă simplă din Terminal. Colegii mei de suferință! Deschideți o ferestră nouă din Terminal și inserați următoarea linie de caractere:

 

defaults write -app /Applications/Pages.app TMADefaultViewScale "1.75"

Sigur că poți schimba valoarea de 1.75 aflată în capătul liniei de mai sus în funcție de dorințele tale. 2 înseamnă 200% și 1.50 înseamnă 150%. Cu 1.25 te poți întoarce la setarea de bază.

 

Așadar, acum vezi mai bine?

 

 

 

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.