imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Acesta este modul în care Apple își antrenează șoferii mașinilor cu autopilot


Nu am fost siguri că cei Cupertino au mai continuat proiectul de mașină, până acum. Datorită Business Insider, știm acum ce fel de teste trebui să treci dacă vrei să devii conducător auto pentru o mașină cu autopilot de la Apple.

Chiar dacă nu știm dacă Apple lucrează la o mașină cu autopilot sau la software-ul care conduce o astfel de mașină, este totuși clar că ei lucrează la un proiect legat de acest subiect. Altfel nu ar fi cerut Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) la sfârșitul anului trecut să reconsidere regulamentul numit Fixing America’s Surface Transportation (FAST Act).

Conform acestui regulament, producătorii mari de autovehicule, deja prezenți pe piață, nu trebuie să ceară nicio permisiune pentru a testa autoturismele cu autopilot, sau sunt scutiți de la tot felul de regulamente privind siguranța automobilelor. Cu toate acestea, companiile care sunt nou intrate pe această piață, precum Google și probabil Apple, trebuie să solicite acordarea acestor permisiuni și dispense. În orice caz, autoritățile nu au făcut prea mult caz despre asta, iar Apple a primit permisiunea de a testa trei SUV-uri Lexus TX450h care pot circula libere pe teritoriul statului California. Ei pot efectua, de asemenea, orice teste vor în locațiile deținute de companie.

Desigur, la bordul acestor mașini va exista întotdeauna și un șofer de control care să poată prelua conducerea automobilului în cazul în care autopilotul are probleme, putând astfel preveni apariția unor accidente. Astfel, acești șoferi au o mare responsabilitate, deoarece un accident ar putea dăuna grav reputației proiectelor de autopilot. Apple nu lasă nimic la voia întâmplării desigur, și angajează doar cei mai buni experți pentru a asista software-ul care conduce mașinile.

Luați “cel mai bine calificat” cât mai literal posibil – candidații trebuie să treacă șapte teste pentru a fi angajați ca șoferi, după cum se vede în documentele obținute de cei de le Business Insider. Gândiți-vă la lucruri similare unui test pentru obținerea unui permis de conducere: oprirea bruscă sau accelerația bruscă, întoarcerea în U, etc. Ceea ce face lucrurile mai complicate este faptul că aceștia trebuie să observe când trebuie să preia condusul de la software-ul de autopilot. Candidații sunt asistați de “manuale” pregătite cu atenție și de teste pentru a-și perfecționa această abilitate.

Apple a antrenat șase persoane pentru trei mașini. O condiție impusă candidaților la aceste poziții a fost aceea de a avea un doctorat în inteligență artificială (învățare automată) obținut la o universitate mai cunoscută, sau experiență de lucru anterioară la companii precum Bosch sau Tesla. Cel puțin asta este ceea ce Business Insider a putut afla din profilurile LinkedIn ale candidaților.

Se pare că scopul principal al celor de la Apple este dezvoltarea și perfecționarea unui software de autopilot. Dacă aceasta se va materializa și într-o mașină Apple, încă nu știm. În orice caz, se lucrează cu siguranță la ceva – singura întrebare este când se va finaliza proiectul pentru a putea vedea rezultatul.

sursa: 9to5mac, Business Insider

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.