imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Acesta este HomePod – iată primele teste video


HomePod abia a ajuns pe mâinile primelor persoane care se ocupă de testarea lui și care au creat deja celebrele videouri în care le despachetează (unboxing videos) cu viteza luminii. Noi am adunat opiniile lor și am creat o listă cu motive pro-contra.

În sfârșit ziua cea mult așteptată a sosit. Cu o mica întârziere, ce-i drept, dar HomePod a ajuns deja în primele țări. Am auzit o mulțime de zvonuri despre acest smart home speaker, știam care sunt specificațiile sale, dar și povestea din spate. Haideți să vedem cum stă cu performanța cel mai nou membru din acest ecosistem.

 

 

Înainte de teste și de critici, iată un video de desfacere a produsului. Pe cine altcineva să alegem decât pe iJustine ale cărei video-uri sunt foarte plăcute ochilor chiar de la primele ore ale unei dimineți întunecate.

Justine Ezarik este unul dintre cei mai puternici influenceri în domeniul tech ai anului 2017. După mai mulți ani în care are de-a face cu Apple, aceasta continuă să deschidă cutiile produselor cu entuziasm. Și, de data aceasta, a confundat-o pe Siri cu Alexa în mai puțin de trei minute…

 

 

Dar acum să continuăm cu un test real făcut de cei de la The Verge. Ei au creat un video extraordinar, realizând o analiză detaliată și prin comparație cu alte speakers. Și cu bune și cu rele. Dacă este un singur video la care vreți să vă uitați, atunci acesta este.

 

 

De data aceasta, avem un exemplu de video mai scurt, dar ceva mai interesant realizat. O echipă de la Wall Street Journal nu doar că a testat produsul, dar l-a supus cumva și unui fel de examen. Ei i-au testat sunetul, funcțiile sale smart home, cunoștințele lui Siri și, apoi, au comparat toate aceste lucruri cu cele ale competitorilor. HomePod a luat testul cu ușurință, dar se pare că Siri mai are încă lucruri de învățat.

 

 

Și, în final, o recenzie scurtă de la CNet. Un demo scurt al funcțiilor smart home, un test de sunet și mai multe întrebări adresate lui Siri.

 

 

Iar acum e timpul pentru concluzii!

Pro

  • cel mai bun sunet – se descurcă mult mai bine decât Google Home Max, care este mult prea mare; aici inginerii Apple au făcut o treabă foarte bună
  • se descurcă de minune cu HomeKit fiind compatibil cu accesoriile smart home
  • Comanda Hey Siri funcționează perfect de la distanță mare, chiar și atunci când e gălăgie
  • Este ușor de setat, iar calibrarea sa automata este extrem de inteligentă
  • Siri este mai veselă

Contra

  • ești dependent cumva de ecosistem – adică poți să controlezi Spotify doar de pe telefon
  • dacă opțiunea este enabled, atunci oricine o poate face pe Siri să îți citească mesajele cu voce tare, dar dacă este blocat nu le poți accesa
  • Câteva funcții lipsesc – suportul multi-room și multi-user
  • Ecranul aflat deasupra dispozitivului nu putem considera că are chiar un rol informativ
  • Siri nu este chiar cel mai inteligent asistent – însă din moment ce funcția nu folosește limba noastră, nu putem spune că suntem prea îngrijorați din acest punct de vedere

 

Cam acestea sunt părerile noastre, dar hai să aruncăm o privire și la mediul în care a fost dezvoltat acest produs. Apple a împărțit câteva fotografii în acest sens, după lansarea sa.

 

 

Testarea a fost realizată în mai multe camere surde, în paralel, – cele mai mari din US -. Într-una dintre ele au lucrat pentru a crea sunetul perfect, în cealaltă au dezvoltat partea de voice recognition pentru a o determina pe Siri să asculte comenzile noastre indiferent de situație. Între timp, în a treia parte, au creat experiența perfectă a utilizatorului ca să nu aibă probleme cu zgomotele.

Camera în sine este realizată pe o fundație din 28 de tone de beton. Pereții au o grosime de aproape 30 de centimetri, ceea ce înseamnă alte 27 de tone de material, și mai sunt și 80 de monturi de izolare între camera propriu-zisă și bucata de beton pe care stă efectiv. Camera este realizată pentru -2 decibeli, o valoare care este mai mică decât frecvența limita pe care o poate auzi un om. Așadar, asigură o liniște desăvârșită, am putea spune.

 

Apple’s Audio Lab, where the HomePod was developed.

 

Specialiștii Apple chiar au făcut o treabă bună și și-au dat silința să realizeze cel mai bun smart home speaker. Și au reușit dacă ne uităm la ceea ce poate face Home Pod. Cel mai slab punct este Siri, dar dispozitivul HomePod în sine poate ajuta la dezvoltarea asistentului.

 

 

Ne dorim foarte mult ca acest dispozitiv să ajungă și pe mâinile noastre și de abia așteptăm să sosească și la noi, în țară. Odată ce acest lucru se va întâmpla, îl vom testa și vom împărtăși cu voi impresiile noastre.

Sursă: MacRumors

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.