imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Acer și Lenovo au anunțat primele monitoare cu port USB-C


USB-C este un standard favorizat se pare la această ediție CES. Conectorul prezent pe MacBook-ul de 12 inch face posibile transferul de date, afișatul de conținut pe ecranul monitorului și alimentarea laptopului simultan. Datorită acestui lucru un monitor dotat cu conector USB-C devine un docking station în adevăratul sens al cuvântului pentru MacBook-ul de 12”.

Ieri, cei de la Acer au anunțat o nouă serie de monitoare, din seria H7, si care sunt printre primele care au un port USB-C. Vor fi disponibile două variante, una cu o diagonală de 25 inch și celaltă cu o diagonală de 27 inch și amândouă vor avea rezoluția maximă de 2560 X 1440 WQHD. Rezoluția este similară cu cea a actualelor modele de monitoare thunderbold de la Apple, dar mult sub cea a noilor ecrane 4K și 5K. La acestea mai adăugați tehnologia Acer TrueHarmony, sunet DTS, porturi HDMI 2.0 și o acoperire 100% a spațiului de culoare sRGB și obțineți niște specificații destul de bune, mai ales dacă ținem cont că la lansarea pe piața nord americană, care va avea loc în luna februarie anul acesta, prețul va fi începe de la 499,99 dolari. Nu au fost dezvăluite deocamdată date mai precise despre lansarea în alte zone.

Nici cei de la Lenovo nu sau lăsat mai prejos anunțând la rândul lor primele două modele de monitoare dotate cu portul USB-C. Modelul ThinkVision X24 Pro, fără ramă, are un ecran IPS cu o rezoluție de 1920 X 1080. La partea de conectică monitorul este dotat cu port USB-C și Mini DisplayPort. În plus mai are o cameră Intel RealSense 3D și două difuzoare de 3W. Conform celor de la Lenovo monitorul va fi disponibil începând din luna mai la prețul de 399 de dolari.

Lenovo X1
Lenovo X1

Celălalt model de la Lenovo este ThinkVision X1, un display de 27 inch, care suportă rezoluție 4K. Are atât port USB-C cât și HDMI 2.0 și DisplayPort 1.2. Pentru acest model cei de la Lenovo au comunicat doar prețul de pornire, 799 dolari, nu și data la care acesta va fi lansat pe piață.

Aceste lansări par a fi semne bune pentru posesorii ultimului model de MacBook și probabil dau semnalul producătorilor de dispozitive periferice de a începe să integreze suportul pentru portul USB-C în viitoarele lor produse.

sursa: iDownload

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.