imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această funcție determina telefonul tău să intre în modul Silent


Utilizatorii iPhone X pot observa că ținând dispozitivul în mâini sunetul lui are un volum mai scăzut sau trece pe modul Silent. Haideți să vedem cum are loc această magie și cum o putem opri.

Când erau doar zvonuri despre iPhone X – și toată lumea a crezut că va fi numit iPhone 8 – primele indicii ale Face ID au apărut în codul sursă. Ne-a atras atenția o expresie: „Attention Aware” – care s-a dovedit a fi exact o funcție a produsului reprezentativ Apple.

Este capabil de noi funcții vizuale. Dacă funcția Attention Aware este activă și dispozitivul tău este configurat cu o luminozitate maximă, atunci luminozitatea se va reduce automat în momentele când nu te uiți exact la telefon. Atunci când ecranul este blocat, notificările vor fi afișate, dar previzionarea lor nu va fi afișată decât atunci când te vei uita la ecran.

Aceeași funcție îți va determina dispozitivul să scoată sunete la un volum mai scăzut. Dacă ții dispozitivul în mână, atunci volumul va fi mai mic. Dacă volumul este la maxim și soneria este la minim, această funcție este cea pe care puteți da vina.

Același lucru se poate întâmpla atunci când îl scoți din buzunar și te simți de parcă ai apăsat butonul de volum. Dacă nu îți place această opțiune, atunci o poți opri. Este foarte simplu.

  1. Accesează Settings
  2. Alege Face ID și Passcode menu
  3. Introdu Parola
  4. Dezactivează Attention Aware

Dacă urmezi acești pași, toate efectele funcției Face ID, despre care am vorbit până acum, vor înceta.

iPadPro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.