imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A fost lansat iOS 12.3: noi funcții AirPlay 2 și Apple TV


Update-ul privește mai degrabă aplicația reproiectată de TV și AirPlay 2. Dar conține și câteva noi funcții și elimină o serie de bug-uri.       

Deși iOS 12 a fost gândit să fie un update mai discret, acesta conține o mulțime de noi funcții interesante. Printre acestea s-ar număra uimitorul boost de performanță al dispozitivelor mai vechi sau noile funcții AR. Însă nu trebuie să uităm nici de cele câteva aplicații native reproiectate, statistici Digital Health, upgrate-uri Face Time, notificări grupate sau noul algoritm avansat pentru aplicația Photos.

Apple a lansat cel de-al treilea update major pentru iOS 12, apărut în septembrie anul trecut. Update-ul conține noutăți pentru posesorii de televizoare smart care oferă suport pentru AirPlay 2.

AirPlay e tehnologia smart pentru streaming de la Apple. Aceasta permite utilizatorilor să proiecteze conținut media de pe dispozitivele mobile pe Apple TV. (Sau pe orice alt dispozitiv smart care oferă acest tip de suport.) De exemplu, AirPlay îți permite să pui muzică de pe iPhone pe sistemul de boxe wireless.

iOS 12.3 include suport pentru AirPlay 2. Oferă posibilitatea de a te conecta la anumite televizoare smart și reproiectează aplicația Apple TV.

AirPlay 2

 • Acum, AirPlay 2 oferă suport pentru clipuri video, fotografii, muzică și multe alte opțiuni ce pot fi trimise de pe iPhone și iPad direct către televizoarele smart ce oferă suport AirPlay 2.
 • Funcția One-tap playback rulează automat programul TV sau filmul ales pe ultimul ecran utilizat, în funcție de locație.
 • Siri Suggestions pentru filme și programe TV include acum o opțiune pentru AirPlay.
 • Sugestiile inteligente sunt afișate pe dispozitivul mobil, astfel ca informațiile personale să rămână private.

Aplicația Apple TV

 • Aplicația Apple TV vine cu un design cu totul nou, care pune accent pe colecțiile profesional selecționate și recomandări personalizate.
 • Abonamentul pentru canalele Apple TV poate fi utilizat de până la șase membri de familie, fără să fie nevoie de noi aplicații, conturi sau parole.
 • Filmele nou lansate pot fi cumpărate sau închiriate din aplicația Apple TV, inclusiv catalogul complet de peste 100 000 de filme și cea mai mare selecție de titluri 4K HDR.
 • Noua secțiune pentru copii te ajută să descoperi programe și filme alese special pentru copiii de toate vârstele.
 • Acum, există o funcție smart a aplicației Appe TV care îți poate sugera automat cele mai apropiate dispozitive Apple TV sau televizoare smart cu suport AirPlay 2.

Noul update include o serie de îmbunătățiri și rezolvarea anumitor bug-uri

 • Tab-ul For You din Apple Music primește acum mai multe update-uri pe parcursul unei zile, sugerându-ți muzică în funcție de genurile muzicale, artiști sau mood-uri preferate.
 • Rezolvă o anumită problemă care putea împiedica telecomanda Apple TV să pună pauză, să controleze clipurile video sau să modifice volumul pe dispozitivele-receptor suportate.
 • Rezolvă o problemă ce putea cauza întreruperea apelurilor realizate utilizând rețeaua Wi-Fi.
 • Rezolvă o problemă legată de faptul că informațiile pieselor muzicale puse în mașină de pe iPhone nu apăreau întotdeauna pe display-ul automobilului.

Acest update nu ar trebui să provoace pierderi de date. Însă fă-ți un mare bine și nu încerca să înșeli „moartea”. Creează un backup de siguranță pentru toate datele din iPhone sau iPad. Poți salva toate datele în contul personal de iCloud sau pe computer, cu ajutorul iTunes. Utilizatorii grijulii le pot face pe amândouă.

Dispozitivele pe care funcționează noul iOS, care aduce AirPlay 2 pe televizoarele producătorilor terți.

iOS 12 e disponibil pentru următoarele dispozitive? iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR; iPad a 5-a generație, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad a 6-a generație, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (prima generație), iPad Pro 12,9″ (a doua generație) și iPod touch (a 6-a generație).

În afară de iOS, versiune 5.2.1 de watchOS vine cu suport ECG în mai multe țări europene. De asemenea, au fost lansate și versiunile 12.3 pentru tvOS și 10.14.5 pentru macOS.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.