imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

A fost anunțat iOS 12 – Apple WWDC 2018


Adevărul a ieșit până la urmă la iveală și am aflat în sfârșit ce inovații ne-a pregătit Apple. Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale noului iOS 12 – dacă ești utilizator de iOS, acest articol este pentru tine.

Apple a avut un an entuziasmant, mai ales în ceea ce privește iOS. Totuși, iOS 11 a fost introdus în urmă cu exact un an și toată lumea a fost încântată. Și pe bună dreptate, din moment ce sistemul a venit cu o mulțime de inovații, de la iPad-uri smart la schimbarea completă a designului Control Center. Cu toate aceastea, utilizatorii au avut de întâmpinat și anumite dificultăți.

Startul dificil a avut un impact asupra dezvoltării ulterioare a sistemului, iar Apple a trebuit să îmbunătățească performanțele acestuia pe tot parcursul anului, au rezolvat bug-uri și au introdus noi funcții. Astfel că mai multe surse din interiorul companiei au declarat că Apple a învățat din greșeli și că a luat următoarea decizie:

În locul unor noi funcții, compania se va concentra exclusiv pe stabilitate în cazul iOS 12.

Să vedem ce înseamnă acest lucru în practică. Iată care sunt cele mai importante inovații pe care Apple le-a inclus în sistemul de operare pentru dispozitive mobile.

Performanță

iOS 12 va fi introdus sub forma a 3 actualizări. Conform celor declarate, acesta va fi de două ori mai rapid ca iOS 11 – rămâne de văzut. Nu au neglijat suportul și toate dispozitivele care au putut instala iOS 11 vor putea instala și noua versiune. Vom avea o versiune care va satisface nevoile celei mai variate game de produse de până acum. În plus, chiar și dispozitivele mai vechi vor deveni mai rapide ca înainte, vom putea deschide aplicații cu o viteză cu 40% mai mare. Au reușit să realizeze acest lucru în următorul fel: performanța procesorului va ajunge imediat la maximum atunci când este nevoie și nu mai trebuie să aștepți ca acesta să se “încălzească”.

Realitate Augmentată

Apple a dezvoltat un nou format în colaborare cu Pixar, numit USDZ, care se preconizează a fi extrem de inteligent – probabil specificațiile detaliate vor fi comunicate ulterior. Adobe Creative Cloud va oferi suport pentru acest tip de fișier. În plus, o aplicație specială va fi introdusă, permițând utilizatorilor să editeze realitatea extinsă. Sună extrem de interesant, și este clar că Apple a luat realitatea augmentată foarte în serios.

O nouă aplicație a fost de asemenea lansată și aceasta este intitulată Measure. Nu e surprinzător, din moment ce aplicația este disponibilă deja în App Store.

Așa cum ne așteptam, s-a vorbit mult despre ARKit și despre modul în care acesta ar putea fi folosit în noi inovații, însă cel mai important aspect este posibilitatea de a vedea aceeași realitate extinsă în cadrul unor aplicații multiplayer bazate pe Realitate Augmentată.

Apple a cooperat cu Lego pentru acest domeniu, ceea ce a avut un impact pozitiv asupra dezvoltării ARKit. Este suficient să îndrepți camera spre o creatură din universul Lego inclusă în joc, și tot ceea ce se întâmpla în mintea noastră în copilărie atunci când ne jucam cu Lego va prinde viață: pompieri care sting incendii, elicoptere în zbor, jocuri.

Photos

Au fost create aplicații cu algoritmi mai inteligenți, iar funcția de căutare va fi mai eficientă ca oricând. Apple a pregătit și un tab For You care va cuprinde amintiri foto, evidențierea fotografiilor vechi și a momentelor importante, recomandări. Când vine vorba de partajarea fotografiilor, putem folosi o nouă funcție. Dacă trimiți unui prieten o fotografie de la un anumit eveniment, telefonul amicului tău va identifica fotografiile de la același eveniment și va introduce și fotografia ta în dosarul respectiv

Siri

Funcție nouă: Shortcuts! Acum poți folosi anumite fraze pe care le-ai programat în avans pentru a activa anumite funcții în interiorul aplicațiilor. Acestea vor fi cuprinse într-o nouă aplicație a sistemului care ne amintește de Workflow – de fapt, este vorba de o automatizare a proceselor în care este integrată și Siri.

Funcția îți va face viața mai ușoară: te informează când e ziua bunicii și te avertizează că ar fi bine să închizi telefonul la cinematograf. Și va face toate acestea din proprie inițiativă.

Aplicații native

News: Chiar dacă nu are neapărat un impact semnificativ în regiunea noastră, aplicația a devenit mai inteligentă și are un design îmbunătățit. Și a fost și integrată în aplicația Stocks, care are la rândul său un design mai bun. Funcția Voice Memos este acum disponibilă și pentru iPad iar iBooks a trecut printr-o transformare, de asemenea. Și, acestea nu au fost cele mai importante anunțuri. 

Sănătate Digitală

Ne așteptam și la aplicații care urmăresc digital starea sănătății noastre. Practic este vorba despre un grup de aplicații printre care și deja cunoscuta funcție: Do Not Disturb. Aceasta va putea fi personalizată și va fi chiar mai inteligentă. De exemplu, o putem configura astfel încât să ne asigurăm un pui de somn de jumătate de oră.

Au fost anunțate schimbări și în cazul notificărilor. Dorința utilizatorilor a fost până la urmă respectată iar notificările grupate au fost incluse în sistem. Așteptăm de multă vreme acest lucru, iar acum ne bucurăm că vom avea această posibilitate. Și nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre Screen Time – o aplicație care furnizează statistici despre cât de mult timp ai petrecut folosind telefonul, când și în ce aplicații, astfel ca tu să poți controla mai ușor modul în care îți folosești dispozitivul.

Chiar mai mult, vei putea stabili o limită de timp pentru anumite aplicații, și dacă o depășești, sistemul te va anunța că este timpul să te oprești și va avea posibilitatea chiar să-ți blocheze aplicația. Părinții au motive de bucurie deoarece, de acum încolo, vor putea controla cât de mult timp petrec copiii lor folosindu-și telefonul, aplicațiile și conținutul la care aceștia au acces.

iMessages

Animoji: Chiar și Craig Federighi a fost amuzat de faptul că Apple a dezvoltat capacitatea animoji-urilor de a scoate limba, la un nivel prin care vor “cuceri lumea”. E adevărat, de acum încolo, vei putea scoate limba utilizând orice animoji dorești. Bineînțeles, avem și câteva animoji-uri noi (fantoma, tigru, koala și T-Rex). Și, nu în ultimul rând, vei avea, nu fi șocat, vei putea crea propriul MeMoji! Adică versiunea ta animoji. Adică într-un mod asemănător cu ceea ce poți face cu un dispozitiv Samsung, doar că mult mai frumos.

FaceTime

Conversațiile de Group pentru FaceTime – este într-adevăr vorba de o funcție îndelung așteptată. Până la 32 de participanți se pot conecta acum în aceeași conversație, ceea ce e cu adevărat impresionant. Conform demonstrației, problema unei conversații cu 30 de persoane a fost rezolvată într-un mod elegant. Chiar dacă nu e vorba de o inovație semnificativă, au fost introduse în aplicație și o serie de animoji-uri, stickere și efecte.

Create your own user feedback survey

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.