imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Brevet Apple pentru AirPower

A apărut un brevet Apple pentru AirPower


Designul e un proces atât de îndelungat, încât un brevet poate fi publicat oficial pentru că perioada de protecție expiră. Cel puțin, așa avem ocazia de a vedea tehnologia din spatele dispozitivelor.

Brevetul depus pe 6 septembrie 2016 la oficiul U.S. Patent and Trademark a fost făcut public ieri, pe 19 februarie. Când vorbim de brevete similare, afirmăm întotdeauna că acestea nu ar trebui luate prea în serios. Asta pentru că sunt șanse ca Apple să nu le pună niciodată în practică. Dar de data asta:

vorbim despre un proiect care va fi cu siguranță realizat de companie.

Singura întrebare e când. Au trecut aproximativ 2 ani și jumate între cele două date și, aparent, tot nu a fost suficient. Probabil ți-ai dat deja seama despre ce dispozitive e vorba. Da, despre încărcătorul wireless AirPower și despre carcasa de încărcare pentru AirPods. Ambele au fost anunțate în urmă cu mai bine de un an de zile. Însă niciunul dintre acestea nu a fost încă lansat de fapt.

Deși în brevet Apple nu dă numele dispozitivelor, dacă te uiți la fotografiile de mai jos, poți distinge cu ușurință cele două produse. E păcat că AirPower nu a fost lansat încă. Dar acest brevet e ocazia perfectă pentru a ne familiariza cu modul de funcționare al dispozitivului.

Un brevet pentru acoperire maximă

Un simplu încărcător wireless are întotdeauna cel puțin o bobină. La fel și dispozitivul receptor. Încărcarea funcționează doar dacă cele două bobine sunt poziționate corect, suficient de apropiate una de cealaltă. Cu toate astea, dispozitivul Apple urmărește o abordare mai simplă, de tipul „o să-mi las pur și simplu dispozitivul pe acest încărcător”.

Pentru asta, s-au montat mai multe bobine mai mici atât în încărcătorul wireless, cât și în carcasa de AirPods. S-au utilizat mai multe bobine în încărcător și două în carcasă. Această configurație se asigură că cel puțin două bobine sunt aliniate perfect pentru a porni încărcarea.

Devine ceva mai limpede motivul pentru care acele probleme de design au întârziat atât de mult lansarea dispozitivelor. E mult mai simplu să le proiectezi decât să le realizezi: să așezi toate bobinele, să rezolvi supra-încălzirea, să poziționezi corect elementele și așa mai departe. Dacă ultimele zvonuri se vor adeveri, atunci, potrivit lui Kuo, nu avem prea mult de așteptat: ambele dispozitive ar putea fi prezentate în prima jumătate a anului 2019.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.