imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

98% dintre clienți sunt mulțumiți de AirPod-uri


Chiar dacă reacțiile inițiale nu au fost cele mai bune, în cel mai recent raport Experian și Creative Strategies clienții par să fie mulțumiți de căștile wireless AirPods de la Apple. 82% dintre respondenți au folosit cuvintele „extrem de mulțumiți” când au descris experiența lor cu căștile Apple.

Majoritatea clienților sunt, de obicei, mulțumiți atunci când folosesc produsele Apple, deși există categorii de produse de care nu am fost foarte siguri. O astfel de categorie este segmentul de căști Apple: atât Beats cât și AirPod-urile au primit câteva critici atât de la presă, cât și de la audiența generală. Au apărut probleme precum „o să îmi pierd căștile” și unele probleme legate de baterii care ulterior s-au dovedit a fi nefondate în 90% din cazuri. Am scris și noi despre experiența noastră cu AirPod-urile.

Chiar dacă nu am fost contactați de firmele care se ocupă cu analiza pieței, Experian și Creative Strategies, pentru a ne întreba cum au funcționat căștile Apple pe parcursul ultimelor luni, suntem de acord cu marea majoritate a respondenților: 98% dintre clienți sunt extrem de mulțumiți de AirPod-uri. Experian și Creative Strategies au intervievat 942 de persoane, dintre care 82% au afirmat că sunt „extrem de mulțumite”, în timp ce 16% au spus că sunt „mulțumite”. Compania a declarat că niciun produs nou Apple nu a avut o rată de satisfacție atât de ridicată până acum, ceea ce nu poate fi decât un semn bun pentru compania din Cupertino.

Doar pentru a compara, primul iPhone lansat în 2007 a avut o rată de satisfacție de 92%, la fel ca prima generație a iPad-ului în 2010. Cel mai apropiat produs de succesul actual al AirPod-urilor, a fost Apple Watch lansat în 2015, după răspunsurile utilizatorilor rata a fost de de 97% atunci. Un aspect interesant al acestui studiu este că, în timp ce Apple nu avea o concurență considerabilă înainte de iPhone și iPad, categoriile de produse pentru Apple Watch și AirPod-uri erau deja destul de bine reprezentate atunci când acestea au fost lansate. În ciuda tuturor acestor factori, mulți oameni au ales aceste produse.

Am folosit un test de referință numit Net Promoter Score, care indică disponibilitatea consumatorului de a recomanda produsul altora. Acest clasament se situează pe o scară de la 0 la 10, 10 fiind foarte susceptibil de a recomanda și 0 nu este deloc de recomandat. Numărul acesta ne-a surprins.

Net Promoter Score pentru AirPod-urile Apple a fost de 75. Pentru a pune acest lucru în context,  Net Promoter Score-ul al iPhone-ului este de 72. Specialiștii în produse și NPS vă vor spune că orice peste 50 este excelent și mai mare de 70 este de primă clasă.

Ei au examinat în timpul anchetei și cele mai frecvent utilizate cuvinte în legătură cu AirPod-urile. Astfel de cuvinte au fost: magic, potrivit, calitatea sunetului, confortabil, îmi place, o calitate bună a sunetului și durata de viață a bateriei. De asemenea, au menționat beneficii cum ar fi procesul ușor de sincronizare (chip W1) și experiența wireless confortabilă. Răspunsurile negative au inclus probleme de conectivitate (fără fir) și potrivirea în urechi.

După cum poți vedea în grafic, AirPod-urile s-au descurcat bine la toate aspectele importante: Experian și Creative Strategies au măsurat o satisfacție de 93%, în ciuda problemei dispozitivului care cade din urechi. Acest lucru înseamnă că AirPod-urile se potrivesc mai bine decât ceea ce am estimat timpuriu la lansare. Un alt aspect descoperit prin acest studiu a fost faptul că aproximativ 82% dintre clienții intervievați consideră că acest produs este preferatul lor din toate produsele Apple și 62% bănuiesc că au consumat mai mult conținut audio de când au început să utilizeze acest dispozitiv. O mare parte din persoane au spus că ar dori să aibă mai mult control asupra produsului și cred că ar fi bine să poată utiliza doar o cască AirPod în anumite cazuri. Primul răspuns a avut o rată de 82.5%, în timp ce acesta din urmă are o rată de 84%.

sursa: MacRumors

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.