imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Logo 7 Web

7 Web – Navighează cu viteza luminii pe site-urile preferate


Când vine vorba de conținutul preferat, nu e de mirare că, de obicei, rămânem fideli vechilor metode cu care ne-am obișnuit. Cu toate astea, dacă ești deschis către alte metode mai eficiente, poți descoperi o mulțime de avantaje. 7 Web e cu siguranță ceva ce merită încercat.

Pentru cei care urmăresc știrile internaționale, poate fi destul de dificil să acopere mulțimea de surse disponibile. Acesta e motivul pentru care s-au inventat feed-urile RSS; pentru a aduce la un loc toate sursele de care ești interesat. Singura problemă e modul în care arată. Acestea afișează texte și articole într-un format brut renunțând la toate elementele de design în exces.

Cei care ar alege altceva, trebuie să opteze pentru aplicațiile diferitelor surse de știri. O altă opțiune viabilă poate fi Bookmark-ul browserului. Însă trecerea de la un tab la altul nu e cea mai confortabilă și funcțională soluție.

Ieșind în întâmpinarea acestei probleme, Nitin Muthyala din Singapore a inventat și a proiectat 7 Web. Această aplicație curată și transparentă poate stoca până la 7 site-uri. Poți trece foarte simplu de la un articol la altul prin swipe sau utilizând butoanele din partea de jos a aplicației. Tot ce trebuie să faci e să adaugi sursele de știri și să le salvezi în lista personală. Sau poți alege pur și simplu dintr-o selecție prestabilită de site-uri de știri, precum cunoscutele surse ce fac referire la Apple sau ziarele clasice precum CNN, BBC, New York Times.

Tranziția de la o platformă la alta se face rapid și ușor, pentru că 7 Web pre-încarcă toate articolele înainte să le dai swipe. Designul aplicației e surprinzător de simplu și discret. Nici nu vei observa diferența dintre 7 Web și Safari. Pentru a crea o experiență perfectă, aplicația include și o funcție add blocker (blocare a reclamelor) destul de eficientă.

7 Web nu e doar pentru știri

Deși dezvoltatorii au optimizat aplicația pentru citirea știrilor, poți integra o mulțime de platforme diferite precum forumuri, site-uri de social media și chiar rețete pentru prăjituri.

În cuvintele lui Muthyala, în viitorul apropiat e posibil să fie implementată opțiunea pentru crearea unor foldere speciale. Acest update ar putea multiplica serios capacitatea aplicației.

În timp ce am testa aplicația, noi ne-am limitat la site-urile de știri. Pentru că urmărim un număr destul de mare de sure, uneori uităm să le verificăm pe cele cu periodicitate redusă. În această privință, 7 Web a fost un real ajutor și a funcționat perfect. Aplicația ne-a permis să navigăm prin toate sursele fără niciun fel de probleme și fără să încălzească dispozitivele. Aceasta funcționează perfect și nu are parte de obișnuitele bug-uri minore pe care le întâlnești la unele aplicații cu dezvoltator necunoscut.

Singurul dezavantaj ar fi acela că toate sursele se pre-încarcă înainte să dai swipe. Deși contribuie pozitiv la experiența utilizatorului, această funcție consumă destul de multe date. Dar în epoca datelor mobile nelimitate și a rețelelor WiFi gratuite, aceasta nu e o problemă semnificativă. Singura întrebare care se pune e dacă aplicația e capabilă să se integreze cu succes în programul cotidian al utilizatorilor.

Tu ce platformă utilizezi pentru a-ți centraliza știrile?

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.