imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ambalajele mai ecologice ar putea fi următorul pas pentru Apple


În această săptămână, compania a anunțat că poate furniza toată puterea necesară pentru toate unitățile folosind energie regenerabilă. Pe lângă energia ecologică, există un alt domeniu în care Apple ar putea fi mai ecologic, ambalajele…

Apple a făcut cunoscut în ultimii ani gradul de importanță al operațiunilor ecologice. Din raportul de ieri  reiese că rețeaua Apple din întreaga lume este acum alimentată 100% cu energie regenerabilă, inclusiv campusul enorm Apple Park.

Dar a fi ecologic nu înseamnă doar utilizarea surselor regenerabile de energie. Cei de la Apple fac tot posibilul ca  impactul lor asupra ecosistemului să fie din ce în ce mai mic .  Ei încearcă să crească gradul de conștientizare în privința protejării mediului prin produsele pe care le produc și au câștigat de asemenea onorabilul titlu de “Compania tehnologică cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător”.

Vicepreședintele Apple pentru probleme de Mediu și Politici și Inițiative Sociale, Lisa Jackson, spunea într-un interviu acordat anul trecut că Apple intenționează să producă toate dispozitivele lor într-un circuit închis. Un lucru destul de important. Mai multe componente sunt deja realizate în acest fel, dar producerea întregului iPhone – până la ultimul șurub – din materiale reciclate ar fi un pas cu adevărat important în lumea soluțiilor ecologice de la Apple.

Dar cum rămâne cu ambalajul? Ambalajele iPhone-urilor, Mac-urilor și a tuturor dispozitivelor Apple sunt iconice, iar abordarea lor maximalistă se datorează erei lui Steve Jobs.

Este posibil ca însuși Jony Ive să fi petrecut, de asemenea, multe ore de lucru la Apple pentru a face ca designul ambalajului să arate așa cum este acum. A făcut o treabă bună? „Ritualul” de despachetare a produselor noi vorbește de la sine.

În afară de designul fabulos, ambalajul are și alte aspecte interesante, cum ar fi abordarea ecologică. În ultimii ani compania a făcut numeroși pași pentru a include tot mai puțin plastic în cutiile care ascund toate comorile Apple. De exemplu, carcasa în care sunt puse iPhone-urile în cutie este fabricată din fibre de bambus și bagasse, un produs secundar obținut din trestia de zahăr. Ambele materiale sunt deșeuri.

De asemenea, hârtiile din cutii sunt făcute din materiale reciclate.

Noi […] folosim hârtie reciclata de fiecare dată când putem. De fapt, în anul fiscal 2016, mai mult de 60% din hârtia utilizată în ambalajele noastre a fost făcută din fibră de lemn reciclată.

Cât pentru restul de 40%, Apple susține că aproape toate materialele sunt “utilizate în mod responsabil”.

Pe lângă reciclare, celălalt aspect important este reducerea cantității de materiale folosite, inclusiv în ambalaje. Nu este o surpriză faptul că Apple a redus dimensiunea cutiilor, dar și cantitatea de materiale folosite. Acum, ambalajul unui iMac de 21,5″ necesită cu 53% mai puține materiale comparativ cu cât era necesar pentru vechiul iMac de 15″, iar întregul pachet este cu 35% mai ușor.

Evident, abordarea ecologică nu ar trebui să afecteze în niciun fel proiectarea produselor. Toți suntem obișnuiți cu sentimentul pe care-l avem când îndepărtăm folia de pe un iPhone nou sau când dăm la o parte protecția unui MacBook nou.

Ce credeți despre asta, ar putea fi noul ambalaj următorul pas?

Create your own user feedback survey

Sursa: 9to5Mac

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.