imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Camera dublă a iPhone-urilor este de domeniul trecutului, e timpul să triplăm performanța


Nimic nu e de ajuns. Totuși, dacă sursele Taiwanese Economics Daily News au dreptate, primul iPhone cu trei obiective ar putea apărea anul viitor, în 2019. Calitatea imaginilor ar putea să nu crească exponențial, dar existența celor 3 obiective ar putea fi un avantaj în fotografierea în întuneric.

În 2016, când a fost introdus iPhone 7, faptul că modelul Plus a avut cameră dublă a reprezentat cheia succesului. Astăzi, nu suntem cu adevărat surprinși dacă numărul de camere se dublează în cazul unui dispozitiv, dar pe atunci era cu adevărat o inovația. Totuși, Apple nu a fost prima companie care a implementat această tehnologie, însă, ei au fost printre primii care au ajutat la răspândirea tehnologiei.

Camera dublă are multe avantaje, cum ar fi îmbunătățirea modului portret sau zoomul optic dublu. Dezvoltarea tehnologiei camerelor nu s-a oprit aici și a sosit timpul ca lentilele duble să devină triple. Concurenții au lansat recent primele dispozitive cu această tehnologie și se pare că iPhone-urile se vor alătura și ele liniei.

Bineînțeles, imaginea e doar o glumă…

Potrivit Economic Daily News cu sediul în Taiwan, o sursă care aduce știri de încredere de cele mai multe ori, linia iPhone din 2019 va avea cel puțin un model care va fi dotat cu „al treilea ochi”.

Raportul spune de asemenea că acesta va avea un zoom 5x, fără a preciza însă dacă este vorba de zoom optic, digital sau hibrid. Totuși, acest lucru ar putea face într-adevăr diferența. Dar, cum iPhone 8 cu un obiectiv are zoom digital de 5x, cele două lentile iPhone X au zoom digital 10x și zoom optic 2x, multiplicatorul 5x ar trebui să însemne zoom optic în cazul noului model.

De cele mai multe ori, camerele cu trei obiective au un obiectiv primar cu o rezoluție uriașă, însoțit de un teleobiectiv foto cu rezoluție inferioară – al doilea obiectiv – și un obiectiv monocrom cu rezoluție medie și viteză redusă de declanșare. Cel mai mare avantaj al combinației nu este creșterea zoom-ului optic, ci realizarea de fotografii pe întuneric. Imaginea furnizată de cele trei camere, în combinație cu un algoritm special, poate fi un uriaș pas înainte în fotografierea cu telefoanele mobile.

Deși aceste știri pot părea reale, nu pariați pe ele până când Ming-Chi Kuo sau Gurman nu le vor confirma, deoarece ei sunt cele mai fiabile surse.

Oricum, putem vedea că în cazul iPhone-urilor camera este îmbunătățită la fiecare al doilea an. Kuo a anunțat deja că nu e cazul să ne așteptăm la schimbări semnificative în cazul modelelor din 2018, dar că anul viitor vor apărea cu siguranță anumite schimbări. Dacă acestea vor include camera triplă sau nu, doar timpul ne va spune …

Sursa: MacRumors

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.