imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple va crea MacBook-uri cu tastatură rezistentă la accidente 


Ți-ar plăcea să ai un notebook rezistent la accidente, deasupra căruia poți mânca și bea? Apple deține deja brevetul; singura întrebare care ne rămâne acum este dacă această caracteristică va fi inclusă într-un produs final.

Ne place la nebunie noua tastatură Apple numită Butterfly. Recent, dispozitivele din prezent au fost echipate cu cea de-a doua generație de tastaturi. Ne-a plăcut foarte mult și versiunea precedentă, însă noul format are spații și mai mici între taste, astfel încât să se poată strecura și mai puține resturi.

Acest brevet nu a fost implementat încă; potrivit unui document Apple, compania lucrează la o soluție ce ar putea împiedica orice fel de resturi (de la firimituri de pâine la lichide) să intre sub taste.

Acestea pot bloca tastele și pot de asemenea dăuna componentelor hardware, indiferent că vorbim de lichide zaharoase sau de lac de unghii. Unele resturi de pizza și vreo două cești de cafea sunt accesorii obișnuite pentru un laptop vechi de 6-8 ani.

Soluția ar putea fi un izolator de tip perie. Prima generație a tastaturilor Butterfly, instalată pe MacBook-ul de 12” avea același mecanism. Cursa tastelor este mult mai mică și dreaptă; tot ce lipsea era ceva care să izoleze și să prevină astfel resturile de a ajunge dedesubt.

Izolatorul ar urma să fie plasat între taste și componentele mobile, astfel încât niciun fel de materiale să nu poată intra sub nivelul tastelor și să fie ușor de curățat. Ideea de bază e similară cu vechile tastaturi de cauciuc, ce puteau rezista oricărui tip de murdărie – și care, în plus, puteau fi spălate.

Singurul lor dezavantaj era acela că sunt extrem de inconfortabile la tastat. Dacă Apple ar putea păstra forma din prezent a tastaturilor și ar include ceva similar sub taste pentru a proteja componentele hardware, asta s-ar traduce în mulți ani de utilizare fără incidente și în clienți mai fericiți.

Sursa: 9to5Mac

MBA npi
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.