imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Separă pictogramele în Dock


Există mai multe comenzi pentru diferite acțiuni în Dock-ul macOS. Noi vom prezenta o comandă care te va ajuta să muți pictogramele “blank” în Dock, separând astfel aplicațiile pe care le folosești. 

Dock-ul în macOS are același rol ca Tray-ul din Windows: aici poți găsi ușor aplicațiile folosite cel mai frecvent. Dar sunt o mulțime de astfel de aplicații. Programe pentru muncă, playere multimedia, programe pentru editare foto, aplicații pentru desen și așa mai departe.

Dacă vrei să le ordonezi separat, iată ce ar trebui să faci:

  1. Deschide o nouă fereastră Terminal
  2. Introdu următoarea comandă: defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add ‘{tile-data={}; tile-type=”spacer-tile”;}’
  3. Apasă Enter.
  4. Introdu comandă killall Dock și apasă Enter din nou.

Aruncă o privire în Dock și vei vedea că există un spațiu suplimentar în rândul de pictograme. Funcționează la fel ca în cazul pictogramei unei aplicații, deci ocupă exact la fel de mult spațiu. Dacă vrei să muți spațiul în alt loc în Dock, îl poți deplasa cu drag&drop și îl poți înlătura cu dând click dreapta și apoi alegând opțiunea Remove from Dock.

Dacă vrei să adaugi mai multe astfel de pictograme fără conținut, poți relua procesul de la început.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.