imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

5 produse Apple minunate care din păcate nu au avut succes


Multe produse Apple au avut succes pe scară largă, însă în cei 40 de ani de existență a companiei au existat multe altele care nu au atras atenția la fel, în mod nemeritat.

Nu tot ce ating cei din Cupertino devine aur, asta nu înseamnă că dispozitivele care nu au avut acest succes aparțin evident Muzeului dedicat gadgeturilor eșuate. Deși aceste produse au fost uitate, cele mai multe dintre ele conțineau tehnologie foarte avansată, care mai târziu și-a câștigat faima în alte produse Apple care au devenit populare.

Newton MessagePad

Produsele Newton au fost cele mai populare la vremea PDA-urilor. Dispozitivele electronice mobile erau ceva cu adevărat nou în anii ’90, telefoanele mai mici au început să înlocuiască imensele telefoanele “portabile” de dimensiunea unei cărămizi, asta ca să nu mai vorbim despre cât de futuriste erau ecranele tactile. Ecranul pe care-l puteai folosi cu un stylus nu era nici pe departe aproape de ecranul multitouch pe care l-a prezentat Steve Jobs la Keynote-ul din 2007 când a introdus primul iPhone. Putem spune că Apple a creat “prototipul” dispozitivelor touchscreen cu 20-25 de ani în urmă, luând astfel pe nepregătite piața; acesta fiind probabil și motivul pentru care nu a devenit popular.

G4 Cube

Cubul G4 ar fi putut fi o mulțime de lucruri, dar la vremea sa, era un supercomputer, depășind cu mult performanțele PC-ului. Nu e de mirare de ce Apple l-a promovat ca pe un “supercomputer”, dar a devenit iconic doar datorită designului său. Calculatorul care plutea în cubul transparent de 7 “x 7” avea o estetică excepțională față de computerele de atunci. Din păcate, producția sa a fost oprită după un an și 150 000 de unități vândute.

Macintosh-ul aniversar de douăzeci de ani

Numele ar putea fi un pic înșelător, deoarece nu a fost lansat la aniversarea a 20 de ani a Mac-ului, ci la aniversarea companiei. Acesta a fost un dispozitiv care ar putea fi numit precursorul iMac-urilor de astăzi cu ecranul subțire. Compania a pus totul în el, fiecare unitate costa 9 000 de dolari și era livrată cu limuzina de către un angajat Apple care purta un costum de gală. Acest lucru a durat doar o perioadă foarte scurtă de timp: au scăzut destul de repede prețul la 2 000 de dolari și apoi au întrerupt produsul.

Macintosh TV

Probabil nici măcar nu trebuie să spunem cărui produs i-a fost predecesor. Macintosh TV a fost un hibrid incredibil prin care Apple, deși nu în mod conștient, sau complet, a creat acest hub media în 1993. Cam 25 de ani mai târziu acesta a devenit Apple TV. Era o combinație între un Performa 520 Mac și unui televizor Sony Trinitron CRT de 14 ” și avea ca scop evident facilitarea conectării diferitelor camere video și console. Din nefericire, fabricarea sa a fost întreruptă după 10 000 de dispozitive și 6 luni de vânzări în februarie 1994.

iPod Hi-Fi

 

Recent am discutat pe tema faptului că ideea de HomePod-ului nu este nouă și într-adevăr nu este. Apple testa ideea de a avea propriile difuzoare acum 10 ani, doar că atunci se baza pe un alt dispozitiv, deoarece iPod-ul Hi-Fi era, practic, o stație de andocare imensă pentru iPod-urile cu difuzoare. Prețul de 349 de dolari a fost suficient de mare pentru a-l întrerupe. Deși era promovat cu sloganuri precum “Home stereo Reinvented”, se pare că această tehnologie avea nevoie de puțin mai mult timp pentru a putea fi fructificată, sperăm în HomePod-ul care va fi lansat în curând.

sursa: Cult of Mac

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.