imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

5 modalități de a copia adresa fișierului pe Mac


Nu contează că ești un utilizator obișnuit sau unul avansat: în fiecare zi ai ceva nou de învățat. Haideți să vedem 5 modalități folosite în mod curent pentru a copia adresa fișierului (file path).

Sunt o mulțime de motive pentru care ne place să lucrăm pe Mac, însă există anumite mici funcții care sunt mai dificil de găsit, dar pe care un utilizator avansat le-ar găsi cu ușurință. Așa stau lucrurile și cu locația exactă a unui fișier sau calea fișierului – însă din fericire există o mulțime de metode rapide pentru rezolvarea acestei probleme.

1. Fereastra Get Info

Una dintre cele mai logice soluții e deschiderea ferestrei „Get Info”. Dați un click dreapta, sau atingeți ușor cu degetul de două ori pe trackpad, apoi alegeți opțiunea „Get Info”. Aici puteți găsi toate informațiile importante despre fișier, printre care și adresa fișierului.

2. Magia ferestrei Terminal

Cea mai simplă metodă pentru iubitorii de drag ‘n drop e să trageți fișierul cu mouse-ul în fereastra Terminal, în special dacă aceasta e deja deschisă. Apoi puteți copia adresa fișierului.

3. Go to Folder

Prin comanda rapidă Shift + Command + G de pe tastatură se poate accesa opțiunea „Go to Folder”. Dacă trageți fișierul cu mouseu-ul dintr-o altă fereastră Finder, puteți copia calea fișierului de acolo.

4. Comanda rapidă

Experții în comenzi rapide sunt întotdeauna de admirat. Cu ajutorul acestor comenzi poți realiza o mulțime de lucruri utile când vine vorba de sisteme de operare și programe. Dacă dați click dreapta pe fișierul în cauză și apăsați tasta „Option”, vă va apărea opțiunea „Copy “…..” as Pathname”. Astfel, nu va mai fi nevoie să pierdeți timp cu pasul în care trebuie să copiați calea fișierului.

5. Automator

Orice ați făcut până acum, și indiferent cum ați făcut acel lucru, e aproape sigur că veți găsi o soluție mai bună în Automator. Acest program fantastic vă oferă ocazia de a gestiona simplu o mulțime de probleme. Porniți programul, creați un nou document, alegeți opțiunea „Services”, apoi căutați comanda „Copy to Clipboard”. Pentru „Services receives selected” alegeți „files or folders” în „Finder”. După ce ați terminat, salvați. De acum înainte, această comandă va fi disponibilă automat ori de câte ori veți da click dreapta pe fișierele dumneavoastră.

Noi suntem de părere că acestea sunt cele mai rapide 5 modalități de a copia calea unui fișier, dar lista nu este epuizată. Voi pe care o folosiți?

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.