imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

17 ingineri au părăsit proiectul Apple Car


Aventurile proiectului Apple Car, sau dacă vă sună mai bine, ale Proiectului Titan continuă. Ultima este plecarea a 17 ingineri, care știau cum se fabrică mașini, deci nu erau programatori.

A început să devină din ce în ce mai clar că Apple a renunțat la ideea de a-și proiecta propria mașină, chiar dacă temporar măcar, dacă nu pentru totdeauna. Asta, chiar dacă inginerii din Cupertino aveau câteva idei minunate. În schimb, vom vedea doar un sistem auto-pilot, cu atât mai mult cu cât 17 ingineri care înțelegeau cum se fabrică mașini, au părăsit compania pentru a se muta la Zoox . Domeniul principal de expertiză al inginerilor care au plecat era proiectarea sistemelor de frânare și suspensie. Dacă nu există un proiect de fabricare al unei mașini, atunci este complet de înțeles de ce acești inginerii stăteau pur și simplu, plimbându-se prin Apple Park, fără să știe ce să facă.

Zoox este un startup înființat în 2013 și, probabil, nu vă vom surprinde atunci când vă vom spune că activează în domeniul fabricării de autoturisme. Până în prezent, compania nu și-a lansat nici un produs, dar acum ceva vreme a semnat un acord cu Apple, astfel că s-ar putea ca cei 17 ingineri menționați mai sus să nu fi schimbat angajatorul, ci doar locul de muncă. Recent s-a descoperit că Apple se gândea să creeze un vehicul destul de revoluționar care, de exemplu, nu ar mai fi avut volan. Ei bine, conceptul de mașină al celor de la Zoox nu seamănă nici el cu ceea ce ne-am obișnuit în viața de zi cu zi și s-ar putea ca software-ul de auto-pilot de la Apple să debuteze chiar pe această mașină în viitor.

sursa: Bloomberg

Proiectul Titan? Apple Car? Dacă ați ratat complet acest subiect ,sau dacă doriți să citiți mai multe detalii despre el, citiți acest articol!

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.