imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Zvonul potrivit căruia Apple dorește să cumpere acțiuni la Formula 1 este, cel mai probabil, fals


Miercuri a apărut zvonul potrivit căruia Apple este interesată de achiziționarea unei părți din acțiunile Formulei 1 pentru a-și crește vizibilitatea în domeniu înainte de lansarea mașinii Apple.

Într-o postare pe blogul sau, bloggerul F1 Jow Saward a lansat zvonul potrivit căruia Apple se pregătește să facă o ofertă către Formulă 1.

Umblă vorbe că ultimul ofertant este Apple, o companie în valoare de 161 de miliarde de dolari în numerar la acest moment

scria bloggerul. Saward a precizat că nu poate oferi mai multe detalii.

La momentul respectiv, niciuna dintre cele două companii nu a comentat zvonul apărut.

Business Insider a analizat zvonul și spune că nu există nicio dovadă palpabilă care să îl susțină, dar precizează că „este ușor de văzut de ce a apărut”.

Pe lângă faptul că își permite, Apple dezvoltă în acest moment o mașină și o platformă TV ce are nevoie de conținut.

Proiectul Titan ar beneficia în urma accesului pe care l-ar avea la producătorii de mașini și la echipe de top precum Ferrari și Mclaren, menționează publicația.

În plus, Apple TV, care încă se străduiește să atragă clienți, ar putea primi conținut exclusiv odată cu obținerea drepturilor de transmitere a Formulei 1.

Potrivit Business Insider, Apple s-ar putea să fie nevoită să investească în teritorii străine pentru a evita plata unui impozit foarte mare, ceea ce s-ar întâmpla dacă banii ar fi repatriați în Statele Unite.
Nu trebuie ignorat nici faptul că o parte mare din grupul sport, cu o vechime de 40 de ani, este de vânzare.

Directorul F1, Bernie Ecclestone, în vârstă de 85 de ani, a spus în martie că există 2 părți interesate de achiziționarea unui pachet majoritar al F1 pentru suma de aproximativ 6 miliarde de lire sterline.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone

„Există oameni care vor să cumpere. De fapt, două părți au căzut de acord în ceea ce privește prețul. Rămâne de văzut dacă CVC (o companie ce deține 35% din F1) vrea să vândă sau nu”, spunea Ecclestone potrivit The Drum.

Chiar dacă există toate aceste argumente care ar putea valida zvonul, mutarea ar fi complet neobișnuită pentru Apple, care în general favorizează startupurile mai mici și care nu pare interesată de achiziționarea unei companii în acest domeniu.

Apple și Formula One Group nu au răspuns solicitărilor ziariștilor de la Business Insider pentru a comenta zvonul apărut.

sursa: BusinessInsider, AppleInsider

iPadFinantare_Aprilie_2018
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!