imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Withings Home


Design și caracteristici

Camera Withings Home are un design deosebit. La prima vedere, are o înfățișare foarte interesantă, ușor bombată în partea inferioară și precum un buștean tăiat în partea superioară. Dimensiunile acesteia sunt de 8,64 cm înălțime și 7,62 cm lățime și are doar 590 grame. Nuanța de culori scoate în evidență camera, aceasta asortându-se foarte ușor cu obiectele din casă, în special cu mobilierul autentic.

Indicatorul LED este poziționat în partea inferioară, fiind ușor de observat la lumină, dar mai ales pe întuneric. În momentul în care se face împerecherea dintre dispozitiv și cameră prin Bluetooth, acesta pulsează, iar când se sincronizează prin Wi-Fi, led-ul emite o lumină portocalie. Când împerecherea a avut succes, led-ul se transformă în culoarea verde, iar în cazul în care sincronizarea a eșuat, el devine roșu. Simplu și eficient.

3

Dispozitivul folosește o cameră superbă de 5 megapixeli, cu un unghi de vizualizare de 135 de grade, detectează mișcarea și zgomotul, are senzori de lumină ambientală, un difuzor de 2 wați și o pereche de microfoane digitale ale căror detalii tehnice le vom detalia mai târziu. Ca și conexiuni, poate folosi atât Wi-Fi, cât și Bluetooth, dar este dotată și cu un port Ethernet pentru momentele în care o conexiune Wi-Fi nu este disponibilă. Camera este echipată cu mai mulți senzori, printre aceștia numărându-se cei care măsoară calitatea aerului și mișcarea din jur.

Home Camera se poate controla în momentul de față doar de pe un dispozitiv cu iOS cu ajutorul aplicației WithingsHome, care se descarcă gratuit din App Store. Din aplicație puteți să vă jucați cu setările în așa fel încât să puteți trimite notificări pe telefon sau tabletă, atunci când în jurul camerei se detectează sunete sau mișcări.

Withings oferă un serviciu de cloud gratuit, care va stoca evenimentele de pe parcursul a maxim două zile. Acest serviciu însă este limitat, încât nu puteți descărca și salva conținutul video – puteți doar să îl vizualizați, ceea ce înseamnă că aveți la dispoziție doar două zile să îl accesați. În schimb, fotografiile pot fi salvate, inclusiv trimise prin diverse metode precum mail și AirDrop.

whome_big

Aplicația WithingsHome instalată pe dispozitiv vă permite să vizualizați conținutul video în timp real și, în plus, afișează un istoric de scurte clipuri înregistrate în memoria acesteia. De asemeni, cu ajutorul aplicației aveți la dispoziție funcția time-lapse cu care puteți urmări ce s-a petrecut în ultimele 24 ore, pe scurt. Pe display mai regăsiți butonul pentru microfon, prin intermediul căruia puteți comunica de la distanță în timp real cu persoanele din apropierea camerei. Dacă doriți să utilizați camera ca un dispozitiv de monitorizare pentru copil, atunci ați făcut alegerea potrivită cu Withings Home – cu o simplă apăsare de buton puteți activa modul de noapte, acesta transformând atmosfera într-una prielnică pentru un somn liniștit al copilului. Și cum se poate obține asta mai bine decât cu ajutorul unui cântec de leagăn? Puteți seta un anumit interval de timp în funcție de necesități cu ajutorul temporizatorului ce face parte din aplicație.

withings_home_app

În aplicație se mai regăsește Albumul Foto și un indicator de calitate a aerului care prezintă un grafic istoric de contaminanți ai aerului măsurat în ppm. Puteți ajusta diverși parametri precum mișcare de adaptare, sunet și nivelurile de sensibilitate a calității aerului. Puteți seta să primiți notificări în cazul în care calitatea aerului atinge un nivel care nu este bun pentru organism, moment în care ar trebui să aerisiți camera. Din Setări puteți să schimbați parola și puteți accesa manualul de utilizare digital, în cazul în care sunteți interesat de amănunte. Cu siguranță manualul vă este de ajutor și chiar vă îndemn să trageți un ochi când aveți puțin timp disponibil.

Instalare și Atribuții

Instalarea este foarte ușoară și rapidă în același timp. Se descarcă aplicația Withings Home din Apple App Store și nu mai trebuie decât să creați un cont. Aplicația vă ghidează către pașii instalării din momentul în care v-ați logat și următorul lucru care trebuie făcut este să alimentați camera de la o sursă de alimentare, iar aparatul va face o scurtă căutare a unui dispozitiv, pentru sincronizare. Imediat după ce a găsit dispozitivul, îl selectați și ulterior se face un update automat, dar nu înainte de a se conecta la o rețea de internet, fie prin Wi-Fi, fie prin Ethernet.

Camera are o rezoluție de 5 megapixeli și filmează în format FullHD 1080p. Veți observa faptul că, la filmare, culorile sunt foarte naturale și se apropie cât mai mult de adevăr. Pe timp de noapte nu veți fi dezamăgit, claritatea fiind neașteptată datorită LED-urilor infraroșu. Se pot ajusta senzorii pentru o sensibilitate mai mică sau mai mare în funcție de ce aveți nevoie. Acest lucru vă ajută să preveniți declanșări și alarme false. Comunicarea tip stație este foarte bună și va veți auzi clar și răspicat.

Concluzii

Pe scurt, camera Withings este un dispozitiv elegant, cu o formă deosebită, are un aspect care impresionează la prima vedere și, cel mai important, este inspectorul potrivit la locul potrivit, monitorizând permanent timp de două zile și, în plus, nu necesită decât o mică investiție. În același timp, este și doctorul care are grijă de sănătatea dumneavoastră, avertizându-vă când este momentul să împrospătați aerul din cameră. Serviciul de Cloud este și el util deoarece puteți vizualiza ultimele 48 ore de filmare atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
Mic, eficient, accesibil, ce mai așteptați?!

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!