imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vânzările App Store de pe 1 ianuarie 2017 au doborât toate recodurile


Într-un comunicat de presă Apple a anunțat că pe 1 ianuarie 2017 s-au înregistrat cele mai mari vânzări din istoria App Store de până acum. Această zi a venit să completeze cel mai profitabil sezon de sărbători pentru dezvoltatorii care își oferă aplicațiile prin intermediul acestei platforme.

240 de milioane de dolari este suma pe care utilizatorii au cheltuit-o în prima zi a acestui an pentru achiziția de aplicații din App Store. Asta pentru a încheia un sezon al sărbătorilor care a generat vânzări de 3 miliarde de dolari. Aceste cifre evident se vor regăsi și în profitul companiei, dar și mai important ele înseamnă și sume uriașe pe care dezvoltatorii acestor aplicații le vor încasa.

Anul 2016 a fost unul record pentru App Store, generând 20 miliarde dezvoltatorilor, iar 2017 a debutat foarte bine cu un 1 ianuarie care este cea mai bună zi din istoria App Store. (…) Vrem să mulțumim întregii comunități de dezvoltatori pentru multele aplicații inovative pe care le-au creat – care împreună cu produsele noastre – ajută la îmbunătățirea, cu adevărat, a vieții oamenilor.

a declarat Philip Schiller, senior vice president pentru Worldwide Marketing la Apple.

Așa cum spunea Schiller, dezvoltatorii au obținut venituri de 20 de miliarde de dolari doar în 2016 de pe urma aplicațiilor comercializate prin intermediul App Store. Adică o creștere cu 40% față de veniturile care le-au revenit în 2015. Cifra este și mai interesantă în momentul în care o comparăm cu veniturile generate de App Store pentru dezvoltatori de la apariția sa în 2008 până în prezent, respectiv 60 de miliarde.

Ținând cont de faptul că Apple reține 30 de procente din veniturile realizate prin vânzarea pe App Store, putem deduce că vânzările au fost de 28,5 miliarde, iar partea care a revenit gigantului din Cupertino este de 8,5 miliarde.

În continuarea comunicatului de presă sunt menționate câteva dintre aplicațiile care au înregistrat cele mai bune vânzări și descărcări.

Dacă Pokémon Go a ocupat primul loc în ceea ce privește numărul de descărcări de pe parcursul anului trecut, este interesant faptul că Super Mario Run, aplicația celor de la Nintendo, deși lansată destul de aproape de finalul anului a intrat în topul primelor 10 aplicații ale anului trecut în ceea ce privește numărul de descărcări. Ba chiar a înregistrat un număr record de instalări – de 40 de milioane – în doar patru zile de la lansarea sa.

Au mai fost menționate și Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla și djay Pro, ca fiind printre cele mai de succes aplicații pentru iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch și Mac.

Au fost reamintite și campaniile de responsabilizare socială realizate de Apple împreună cu dezvoltatori independenți de aplicații, Apps for Earth și Games for (Red). Prima a fost realizată în parteneriat cu World Wildlife Fund și a avut ca scop implicarea în protejarea vieții pe pământ, în timp ce a doua a reprezentat implicarea în lupta pentru combaterea SIDA. Ca rezultat, prin cele două campanii au fost strânși mai mult de 17 milioane de dolari.

Netflix, HBO Now, Line, Tinder și MLB.com At Bat au fost printre cele mai populare aplicații care oferă conținut pe bază de abonament din App Store. Acest gen de aplicații a generat venituri, din abonamente, de 2,7 miliarde în 2016, o creștere cu 74% față de 2015.

Cele 2,2 milioane de aplicații disponibile în App Store, vin să îmbogățească experiența în utilizare a posesorilor de dispozitive iOS și nu numai, aceștia putând beneficia din plin de multiplele dispozitive Apple, și de colaborarea între acestea, pe care le dețin, contribuind la crearea unui adevărat ecosistem.

sursa: Apple

iPhone8_finantare
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!