imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Utilizatorii Apple Watch sunt cei mai mulțumiți


J.D. Power este una dintre cele mai mari firme de cercetare de piață din SUA și săptămâna trecută au publicat un nou studiu care a analizat satisfacția utilizatorilor de SmartWatch și de brățări de fitness.

Clasificarea pe două categorii: SmartWatches și banderole de fitness este normală, deși există suprapuneri în ceea ce privește funcționalitățile, dar există totuși și diferențe mari în ceea ce privește dispozitivele din cele două categorii atât ca preț cât și în ceea ce privește caracteristicile. Criteriile în baza cărora s-a făcut diferențierea la produsele din categoria SmartWatches sunt (enumerate în ordinea importanței): ușurința în utilizare; confort; durata de viață a bateriei; caracteristicile telefonului; preț; rezistență/durabilitate; dimensiunea ecranului de afișaj; design/aspect; fiabilitate; aplicațiile disponibile și calitatea serviciilor destinate clienților. Pentru brățările de fitness au fost utilizate următoarele criterii (enumerate tot în ordinea importanței): fiabilitatea; rezistență/durabilitate; ușurința în utilizare; durata de viață a bateriei; preț; varietatea de caracteristici; confort; designul și aspectul; dimensiunea ecranului de afișare; aplicațiile disponibile; și calitatea serviciilor destinate clienților.

Pe baza acestor criterii au fost acordate puncte, maximul fiind de 1000 puncte, folosind un eșantion reprezentativ de utilizatori din rândul celora care au achiziționat un dispozitiv dintr-una dintre cele două categorii în ultimele 12 luni.

La categoria SmartWatch câștigător a ieșit Apple Watch cu 852 de puncte, cele mai evidențiate, de către persoanele selectate în cadrul studiului, caracteristici ale produsului fiind confortul, designul și ușurința în utilizare. Locul doi a revenit Samsung care a acumulat 842 de puncte, punctele tari ale acestuia fiind serviciile oferite clienților, dimensiunea ecranului, și funcțiile oferite.

În plus, pe lângă sondajul realizat în rândul clienților J.D. Power realizează și propria evaluare a produselor, pe o scară de cinci puncte (“Power Circle Ratings”). Și la această evaluare Apple conduce, obținând maximul de cinci puncte. Aici Samsung a obținut doar trei puncte.

sursa: J.D. Power
sursa: J.D. Power

La categoria de brățări, unde Apple nu are nici un produs, Samsung a câștigat cu 859 puncte. Urmează Garmin cu 836 puncte, LG cu 827 puncte, Fitbit cu 826 puncte și Jawbone cu 814 puncte.

Alte concluzii ale sondajului au mai fost faptul că satisfacția generală a clienților de SmartWatch este 847 puncte, pe aceeași scală de maxim 1000 puncte. De asemenea 19% dintre clienții SmartWatch au avut una sau mai multe probleme cu dispozitivul, cele mai frecvente fiind cele cu privire la încărcarea și durata de viață a bateriei (29%); dificultăți în personalizare (23%) și probleme cu încărcătorul (22%).

sursa: J.D. Power
sursa: J.D. Power

Kirk Parsons, senior director de telecomunicații, media și tehnologie de la J. D. Power a prezentat ca concluzii ale studiului următoarele:

Este important ca producătorii de dispozitive să se concentreze pe oferirea unui produs fiabil, cu un preț care este perceput ca fiind cel mai bun raport între ceea ce plătești și caracteristicile produsului. Cei cărora le iese acest lucru cât mai repede au oportunitatea de a crește satisfacția și loialitatea clienților precum și intenția de recumpărare.

sursa: J.D. Power

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!