imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Următoarele destinații ale lui Tim Cook


A fi CEO la Apple pare un job destul de solicitant. Asta dacă ai lua în considerare numai deciziile cu privire la acțiunile companiei, dar, pe lângă acestea, mai sunt și alte responsabilități care fac parte din fișa postului, unele mai ingrate, altele mai plăcute. Este suficient să ne gândim la sarcina de a liniști investitorii, bursa, la prezentarea planurilor și rezultatelor financiare ale companiei ori la acțiunile de lobby pe lângă oamenii politici cu privire la subiectele sau tehnologiile pe care compania le promovează, așa cum a fost cazul poziției Apple cu privire la confidențialitatea datelor utilizatorilor – toate acestea nu par a fi lucruri foarte confortabile.

Totuși iată că Tim Cook își găsește timp să se implice și în alte acțiuni. În data de 24 mai el va susține discursul de deschidere la “Startup Fest Europe”. El va fi urmat de alte nume importante ale industriei: Eric Schmidt, CEO-ul Google/Alphabet sau Travis Kalanick, fondatorul și CEO-ul Uber. În lista celor care vor participa ca vorbitori cu această ocazie îi mai găsim și pe Nathan Blecharczyk, unul dintre fondatorii Airbnb, Gillian Tans care este CEO la booking.com din 2011, dar și oameni politici, precum primul ministrul Olandei, Mark Rutte, sau Andrus Ansip, cel care ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Digital Single Market.

De la stânga la dreapta: Mark Rutte (primul ministru olandez), Neelie Kroes (trmis special UE ), Eric Schmidt (Alphabet), Tim Cook (Apple), Travis Kalanick (Uber), Andrus Ansip (VP UE  pentru Digital Single Market) și Gillian Tans (Booking.com)
De la stânga la dreapta: Mark Rutte (primul ministru olandez), Neelie Kroes (trmis special UE ), Eric Schmidt (Alphabet), Tim Cook (Apple), Travis Kalanick (Uber), Andrus Ansip (VP UE pentru Digital Single Market) și Gillian Tans (Booking.com)

Evenimentul este prezentat pe propria pagină astfel:

Startup Fest Europe” este un festival național care constă în organizarea a peste 25 de evenimente unice în Olanda care au ca scop ajutarea startup-urilor să crească mai repede prezentându-le fondatorilor, investitorilor, liderilor și dezvoltatorilor din diverse domenii de business.
Scopul Startup Fest este de a ajuta antreprenorii să încheie contracte cu investitorii, să stabilească parteneriate cu unele corporații și să atragă oamenii potriviți. Olanda este țara în care orice startup din lume își va dori să se afle între 24 și 28 mai 2016.

Prețul pe care trebuie să-l achite orice participant este destul de piperat, respectiv 1.240 euro (toate taxele incluse), dar, judecând după numele anunțate, pare a fi o bună investiție.

SFEU-logo-blue-green

Să sperăm că Apple va reuși să atragă multe talente și va încheia parteneriate constructive în cadrul acestui eveniment.

Potrivit informațiilor obținute de agenția Reuters, următoarea destinație dupa Olanda a lui Tim Cook, cândva la sfârșitul acestei luni, va fi, oarecum la celălalt capăt al lumii, China. Scopul principal al vizitei se pare că va fi negocierea cu lideri importanți ai partidului unic pe mai multe subiecte, de la preocupările legate de scăderea vânzărilor de iPhone în China, până la problemele care au dus la oprirea distribuției de filme și cărți de către Apple în această țară. Asta, nemaivorbind despre faptul că Apple are parteneri în China care produc componente și asamblează unele produse ale companiei.

sursa: Startup Fest, Reuters

iPhone8_finantare_iunie
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

„Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile. ... - Apasă aici!